wuhan virüsü

meekma
tırnak içinde "virüs teorisi" denen şey doğruysa eğer kendinizi asemptomatik hastalar diye bir efsane için üzmenize lüzum yok.

virüslerin çoğalma mekanizmasına bakalım


https://s3-us-west-2.amazonaws.com/courses-images/wp-content/uploads/sites/1223/2016/12/13222713/OSC_Microbio_06_02_lyticcycle-1024x420.jpg

1 virüs bir hücreye yapışıyor.
2 genetik materyalini içeri gönderiyor.
3 hücrenin genetik materyalini parçalıyor..
4 hücrenin parçalanmış genetik materyalini kullanarak kendi kopyalarını oluşturuyor
5 hücre zarı parçalanıyor, kopyalar hücre dışına çıkıp başka avlar aramaya başlıyorlar.

bu kadar.. bütün yaşam döngüsü bu.

tırnak içinde "virüs teorisine" göre "virüs" denen canlı, eş kovalamaz, çiftleşmez, yiyecek aramaz, yiyecek sindirmez. hücreye girer kopya oluşturur hücreyi patlatıp yoluna devam eder. tek yaşamsal fonksiyonu budur..


geride bıraktığı şey de doku yıkımıdır.. buraya kadar anladıysak devam edelim.


akciğerleriniz en hassas organlarınızdır.. sigara dumanı, biber gazı gibi şeylere karşı çok duyarlıdır.. aşırı hassas insanlar çamaşır deterjanlarını değiştirince bile öksürmeye başlar.. bütün bunlarda akciğerde bir doku yıkımı bile gerçekleşmiyor.. akciğer sadece yabancı gelen bir maddeye tepki veriyor.. çünkü akciğerleriniz en hassas organlarınızdır.. burası da tamam mı? tamam..

bir virüs akciğere yapışmış ve yaşamsal fonksiyonlarına başlamışsa bunun anlamı tektir: akciğer dokunuz yıkıma uğratılıyor..


böyle bir şey olduğunda akciğerleriniz çok şiddetli tepki verir. vücudunuzdaki bütün alarmlar ötmeye başlar.. yani öyle asemptomatik filan kalamazsınız.. akciğerlerin hücre hücre parçalanıyor ama sen öksürmüyorsun bile.. yok öyle bir durum..

"asemptomatik hasta" saçmalığı korona operasyonunu yürütebilmek için uydurulmuş bir efsaneden ibaret.

hastalık nettir.. hastaysan hastasındır, hasta değilsen sağlıklısındır.. kimseye virüs mirüs de yaymazsın.. virüs nedir meselesine sonra geliriz.

pcr testi denen şeyde ne aranıyor sorusunun cevabını öğrendiğinizde "asemptomatik hasta" saçmalığının da ne olduğunu zaten çakarsınız.. vakit olmadığı için başka güne.


hastaneye gitme kararınız konusunda dikkatli olmanızı öneririm..

birkaç örnek atmaya çalıştım, yakın zamanlı entirilerden
(bkz: #1164331)


öksürüğe neden olan tek şey "virüsler" değildir, bakteriler de zatürreye neden olur.. ama dünyanın mevcut anormal şartları altında basit bir antibiyotik + vitamin takviyesi + dinlenmeyle çözülecek bir bakteriyel pnomoni için 10 gün boyunca saçma sapan tedaviler uygulanabilir.. o arada da büyük kaybeden siz olursunuz...


sağlığınızla ilgili kararları gerçekten güvendiğiniz bir doktora danışarak alın.. yanlışlıkla adım atacağınız bir korona macerası hayatınıza mal olabilir..

daha önce bir soru sormuştum

+++++++
neden hasta oluyoruz?

cevap basit di mi? mikroplar, pakteriler, vürüşler falan felan.. pek düşünce olmadı.. bugüne kadar ne duyduysak o..

o zaman soruyu şöyle sorayım

neden bazı insanlar hasta olmuyor?
+++++

doğru cevap: bağışıklık sistemi

bağışıklık sisteminiz zayıf olduğu için hasta olursunuz, bağışıklık sisteminiz güçlü olduğu için sağlıklı kalırsınız.. denklem bu kadar basit.

uyku düzeninize dikkat edin, gerekirse vitamin takviyeleri alabilirsiniz, bol su, güneş, temiz hava, doğal yiyecekler sizi korur..

ille de bir şeylerden korkmak istiyorsanız size bu dünyada en çok korkmanız gereken mikroorganizmanın adını vereyim.. küf

hayatınızın hemen her alanında karşılaştığınız küf veya mantar sizi gerçekten çok hasta edebilir.. küfe ve mantara dikkat edin.. son kullanma tarihi geçmiş yiyecekleri kesinlikle tüketmeyin. tezgahınızda yiyeceklerin temas ettiği yerleri iyi silin. yüzeylerde kalabilecek bir mantar sporu kısa sürede bir koloni oluşturacaktır..


en başa dönelim. o ilk resimdeki "virüsler" vardı ya


o aslında virüs değil.. bakteriyofaj.. bambaşka bir canlı..

çok kısa süre öncesine kadar eğitim kitaplarında kullanılan temsili "virüs" resmi buydu.. bizi hasta eden korkunç virüsleri bakteriyofaj görüntüsüyle öğretiyorlardı öğrencilere..

yalan dünya...

soru sorayım: bakteriyofaj ne yapmaz?

cevap: bakteriyofaj insan hücrelerini enfekte etmez.

bakteriyofaj .. bakteri ve faj kelimelerinin birleşimidir. faj (phage) dediği şey ise "yemek".. yani bakteriyofaj bakteri yiyen demek.. sizi enfekte etmediği gibi tam tersi sizi enfekte edebilecek şeyleri yiyen bir canlı.. sizi annenizden daha çok seven biri varsa o da bakteriyofajdır yani öyle söyleyeyim.

üstelik virüslerin aksine varlığı yokluğu hakkında en ufak tartışma olmayan bir canlı.

kısa bilgi için


daha uzun uzun yazmak isterdim ama vaktim bu kadar.. başka zamana..

korkularınızı ve stresinizi yenin. yoksa onlar sizi...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol