call of duty warzone

galahad
Sanırım çıktığından beri 30-40 saat arası bir deneyim yaşadım. Kısa kısa olumlu-olumsuz yanlarından bahesedeceğim.

Benim için Olumlu;

-Pürüzsüz optimizasyon, grafikler ve sistem gereksinimlerinin çoğu karta uygun olması. Konsol sürümlerinin de neredeyse sıfıra yakın fps sorunu...

- silah sesleri, mermilerin yere düşerken çıkarttığı seslerin dahi konumunuza göre değişmesi...

- oyuna akıcılık katmak için bir çok şey düşünülmüş. Birincisi gulag ismindeki hapishane. Buranın amacı, size öldükten sonra bir şans daha vermek... eğer takım arkadaşlarınız sizi canlandıramazsa, gulaga gidiyorsunuz ve sizin gibi ölen başka oyuncuyla teke tek karşılalıyorsunuz. Kazanan tekrdan oyuna dönüyor.

- klasik cod oyunlarında bulunan airstrike gibi eşyaların bu oyuna da yedirilmesi.

- loadout sistemi. Oyuna girmeden önce teçhizat oluşturup, oyuna girip bir miktar para biriktirdikten sonra bu teçhizatları alabiliyorsunuz. Yani önceden ayarladığınız silahlar, perkler kullanılabiliyor. Normalde battle royale oyunlarında yerden ne düşerse onu kullanırsınız, warzone burada farklılık katıyor.

Oyun genel olarak başarılı ama bende süreklilik yaratmayı ne yazıkki başaramadı. Sebebi oyunun kötü olması değil, benim ısınamamış olmam.

Gelelim benim için olumsuz yanlarına;

- silah sesleri ne kadar başarılıysa, bence çevre sesleri çok iyi değil. Yan binada koşan adamın ayak sesleri duyamıyorsun. Pubg, apezx gibi oyunlar bu konuda daha iyi.

- konsol sürümünde aim assist çok fazla var. Bunu olumsuzluk bir özellik olarak görmyebilirsiniz. Ama hem çok kolay vuruyorsunuz, hem de çok kolay vuruluyorsunuz. Aim assist bu konuda, tecrübeli ve tecrübesiz oyuncuyu bir tutuyor.

- az önce de söylediğim gibi, çok kolay ölüp, çok kolay öldürmek bana göre büyük bir sorun. Cod zaten böyle bir oyun diyor olabilirsiniz, ancak bunu bir nebze daha dengelerler diye düşünüyordum. Tabiki bir pubg falan beklemiyorum ama en azından oyunun hızını yavaşlatıp, çare bulunabilirdi. Akıcılık çok harika bir olay ama oyun zaten hızlı yapıdaysa, biraz kötü oluyor. Bu tabi, benim gibi sim tarzı oynanış sevenler için olumsuz durum, yoksa standart cod oyuncuları için normal.

- bu söyleyeceğim, olumsuzluk değil ama oyunun tps modu da olabilirmiş... çok da iyi olurmuş. Fps daha çok yeteneğe dayalı, cod temeli bunun üzerine kurulu olsa da, tps bakış açısı da gayet keyifli olabilirdi diye düşünüyorum. Umarım ileride getirirler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol