wuhan virüsü

galahad
Bu virüs, eğer söylenildiği kadar kolay bulaşıcıysa, türkiye 'de şimdiye kadar bulaşmayacağı nokta olmamalıydı. Aşağı bakıyorum iran sınırı, orta doğudan içeriye akan onca insan, batıda avrupadan gelen giden insan... ülkenin her yerinden binlerce insan girip çıkıyor. Kaldı ki virüsün, sınır komşılarımızda ortaya çıktığında bile hiç bir kısıtlma olmamıştı. Velhasıl, Öyle kapalı kutu; okyanusun ortasında kalmış bir ada ülkesi değiliz.

sağlık bakanının açıkladığı rakamlar hiç ama hiç inandırıcı gelmiyor. Bu verileri elbette " test sonuçlarına" göre aktarıyorlar ama ülkemizin insan trafiğini biliyorsunuz işte. Böyle bir ortamda virüsün yavaş yavaş yayıldığını düşünmek aşırı saçma bence.

Ayrıca az önce istanbul'da bir tane hastanede çekilmiş video izledim. Aynen bahsettiğim insan trafiğini özetler durumdaydı. 65 yaş üstü onlarca insan tıka basa bir yerde bekliyor ve bu sadece bir tanesi. İç anadoluda, doğuda şartlar kim bilir nedir.

Virüsün varlığını inkar etmiyorum lakin bir şeyleri, insanlara farklı şekilde gösterdiklerini düşünüyorum. Ya da paronayak oldum , bilemiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol