türk'ün türk'ten başka dostu yoktur

independence
sapla samani ayirt etmek lazim.

oncelikle ben de türk olmasam türkle dostluk kurmazdim, yalan yok. türk degilsem atalarim muhakkak zamanin bir yerinde turklerle bir sikinti yasamistir. osmanli'nin bir cok kitada bir cok ulkeyi feth ettigi, ardindan bu topraklari kendi topraklarina kattigi bilinen bir gercek. bu durumda dunyanin pek cok ulkesinin dolayli da olsa turkiye ile dusman olmasi cok olagan. biz yunanlilari yahut ermenileri ne sebeple icgudusel de olsa sevmiyorsak, dunyanin pek cok milleti de bizi sevmez, son derece de haklilar. benim evime bir gece ansizin biri gelse, iznim olmadan iceri girip bir de bana "burasi benim, sigid" dese ben de o adami omrumun sonuna kadar sevmezdim.

not1: osmanli zamaninda dunyanin gercekleri ve isleyisi bu sekildeydi. diplomasi siyaset sifir. kimin kime gucu yeterse o otekine dalar. osmanli boyleydi de fransa, italya, ispanya daha mi iyiydi sanki. degildi elbet, onlar da gucleri kime yetiyorsa ona daliyordu.

not2: pkk'yi turkiye dolayisi ile mit kurdu hatirlatirim. amac asala, dev yok vs. orgutlerle savasmasiydi. pkk palazlandiktan sonra dizginleri bosaldi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol