türkiye de elektronik müzik imaji

125bpm
2000'li yılların başında açıldığını düşündüğüm başlıktır.
güzel kardeşim tiesto mu kaldı? trance mı kaldı? goa trance dinleyen,yapan ve yaşayan belli bir güruh var. (ki ben de severim) ama biz trance'ı defnedeli 6-7 sene oldu.
ülkemizde bir çok şeyin aksine elektronik dans müziğinin gelişimi beni gayet umutlandırıyor. bunu bu müziğin tutkunlarının sayısının az olmasına da bağlayabiliriz. fakat avrupayla hemen hemen aynı paralellikte ilerlediğimiz nadir müzik türlerinden bir tanesi.yapımcılar açısından olmasa da dinleyici kitlesi gayet bilinçli ve istekli. yurtiçi ve yurtdışı festivaller bu kitle tarafından çok sıkı takip ediliyor diyebilirim.
elektronik müziğin ülkemizde çok gün yüzünde olmaması açıkcası beni mutlu ediyor. ismi duyulmuş bir kaç mekandaki beyaz gömlekli abilerimiz de bu durumdan olan hoşnutluğumun ispatıdır zaten. millet olarak bokunu çıkartmada dünya markasıyız,yalanım varsa sen söyle sözlük.
uyuşturucu kısmına gelince dans etmek hareket gerektirdiği için,bahsi geçen uyuşturucu hareket ettirdiği için ve ulaşımı kolay olduğu için türkiye'de değil dünyada tercih ediliyor,ne yazık ki elektronik müzik de bu şekilde anılıyor. bu müziği kötü yapar mı,hayır. umurumda mı,hayır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol