linux

obi wan konami
sisteme virüs girememesinin sebebi çekirdeğin sürekli güncel olması ve root hakları şifresiz elde edilememesi.
elektrik kesintisinden dolayı ufak hatalar verebilir fakat
"-- fixing" komutu ile internete bağlı bir bilgisayar, hiç olmazsa diğer sistemlerde olmayan "live cd" özelliği ile düzeltilebilir bozukluklar taşıyabilen sistem.
linuxla doğdum, linuxla büyüyorum.
linux şişmez, se linux projesi sayesinde hackerlara karşı forsunuz olur, sistemi güncel tutarsanız virüs girmez (girse de etki etmez, etkin olamaz), çökmez (adam gibi kullanırsanız bu da kul yapımı yani), hızlıdır, pratiktir, kullanması windowstan çok daha kolaydır. uygulama indireceğiniz zaman her dağıtımın kendine ait uygulama deposu vardır, kasmazsınız öyle.
kara ekranla bütünleşik yapıdadır. bash diyoruz biz buna, ya da terminal. terminali kullanmamızın sebebi ise adım adım yüklemeleri ve verdiğimiz işlemlerin ne yaptığını görebilmemizdir.
hata çıkarsa 0012313x00 gibi bir şey demez. "paket kuramadım, bulamadım bunu depoda" der. hatta bununla kalmaz çözüm önerileri getirir "bunu yapmak için şu yolu denediniz mi? bla bla".
donanımı da otomatik tanır. bunu da 200mb gibi bir cd kalıbıyla halleder. windows 7 gibi donanımı otomatik tanımak için 4gb indirmenize gerek kalmaz.
kullanıcı dostudur, gün geçtikçe gelişmektedir.

dünya üzerinde sunucuların %90’ı linux kullanır, askeri güvenlikte linux kullanılır. bu yüzden komut bilmek iyidir. (örneğin se linux projesi, nsa(national security agency) tarafından yürütülmektedir. adamlar bile linux kullanıyo)
2 yılda bir format gerektirmez.
kaynak kodu da açıktır en nefisi de bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol