abdullah gül

mehmet volkan balbay
cumhurbaşkanlığı basın başdanışmanı ahmet sever aracılığıyla yılbaşından bu yana hediye kabul etmediğini öğrendiğimiz cumhurbaşkanı.

şahsen takdir edilecek ya da alkışlanacak bir karar olarak görmüyorum. zirâ, cumhurbaşkanlığı ve benzeri devlet makamlarına gelen hediyelerin -istisnalar hariç- büyük çoğunluğunun yalakalık ve yardaklık kategorisinde, bir kısmının ise "körler sağırlar birbirini ağırlar" kategorisinde olduğunu düşünüyorum ve dolayısıyla böyle rezil ve gereksiz bir uygulamanın önüne geçmek "olması gereken" dir! bu sebeple alkışlanacak bir durum yok.

bu arada sayın abdullah gül hediye olayına yasak koyduktan sonra hediye getirme heveslilerine bir yol göstermiş ve demiş ki: "hediye yerine ya yardıma muhtaç gençlere burs veriniz ya da ziyaret anısına bir ağaç dikilmesine vesile olunuz! hatta imkân varsa iki seçeneği birden yerine getirilmesini tercih ederim..."

bu istek üzerine ne olmuş biliyor musunuz?

yaklaşık 60 bin ağaç dikilmiş, 46 tanecik ise burs taahhüdü alınmış.

ne hoş değil mi? yılbaşından bu yana yaklaşık dokuz ay geçmiş ve sadece 46 tane burs "taahhütü" alınmış.

buna mukabil 60 bin ağaç dikilmiş.

elbette ağaç dikilmesi de güzel lakin 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlayacak 600 tane güçlü esnaf ve iş adamı ziyaret etmemiş mi bu makamı yahû?

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol