yarasa

yaslibirkisarehindussedegunler
bugün belgesel seyrederken yarasaların neden ters durduklarını merak edip internette yaptığım araştırmanın sonucu şu şekildedir:

"dinlenirken başaşağı sarkarlar. bunu ayaklarında bulunan çengel biçimli tırnaklar sayesinde yaparlar. tavanda uygun bir yere bu çengeli takarak kendileri için en uygun pozisyonda uyurlar.
yarasalar kuşlar gibi zıplayarak ya da kendilerini havaya atarak uçamazlar. kanatları durdukları yerden kalkmaları için yeterli değildir. arka bacakları da çok küçük olduğundan uçmaya yetecek kadar hızlı koşamazlar. dolayısıyla yarasalar için başaşağı durma uçmaya başlamak için en uygun durumdur. bunun yanında bazı türler ön ve arka üyelerindeki tırnaklarla sürünerek yüksekçe bir yere gelip kendilerini aşağı bırakarak uçarlar.
yarasalar uyumak için bulabildikleri en yüksek yerde başaşağı durararak uyurlar. bu tehlikeden korunmalarını ve hızlı kaçmalarını sağlar. ayrıca tünemek için seçtikleri yerlere başka hayvanların gelmesi de zordur. zaten hiçbir hayvan uzun süre yarasalar gibi ters duramaz."

benim gibi gereksiz şeyleri merak eden arkadaşlara yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. hayatta çözemediğim bir tek bu kalmıştı zaten.. tamam oldum şimdi..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol