epikuros

epikuros
populist söylemlere karnı tok insandır. horon dışardan kolay görünür diye bir laf vardır. ve ayrıca;

(bkz: bizim memlekette göte göt denir)

sadece kendini bağlayan sebeplerle kalleşlik edene kalleş denir, başka bir tanımı olmaz bunun.

ayrıca başlık sahibi, öyle insanlarla karşı karşıya geliyor ki gereksiz yere. ne niyetini anlıyor karşıdaki kişi, ne söyleneni. sadece anlamak istediğini. "kürt müsün pkklı mısın neysen nesin" sözünün "türk müsün neysen nesin?" sözü gibi faşist anlamlar gütmeden kullanılabileceğini anlamayacak ve bundan ucuz populizm malzemesi çıkaracak yanlı fikirde insan bu karşılaştığı insan. işi çocukça laf dalaşına sürüklemesi de cabası, "kendine yontuyorsun. yok hayır sen kendine yontuyorsun. yok yok sen yontuyorsun.." daha gider bu.

kimsenin de biz türküz çok güçlüyüz her şartta haklıyız dediği yok. demek ki populist ağız, vücuttaki diğer alıcıları da bozabiliyor ve kendi istediği gibi duyumlamaya, yorumlamaya hatta çok daha uçuk felsefik çıkarımlar yapmaya sebep olabiliyor.

sözlükte renk olsun, isteyen istediği fikri savunsun diyoruz. ve dileyen de ortaya konan fikrin tersini savunsun savunabiliyorsa diyoruz. ama olmuyor, birisi askerleri tuzağa düşürüp öldüren insanlar için üzülüyorum diyor, (olabilir tabi.sonuçta terörist de olsa diğer bir tanımla "kandırılmış insan"dır onlar) diğer biriyse bu teröristlerin 100 tanesinin hava harekatıyla öldürülmesinin kendisini tatmin etmediğini söylüyor. e bu da eğrisiyle doğrusuyla bir fikir. herkesin her görüşe saygısı olması lazım ama her görüşe. zaten, edebi dille, mantıklı ağızla ve terbiye sınırları içerisinde görüş bildirdiği sürece hiç bir ortamda sorun yaşamaz insan.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol