somali ye acil yardım kampanyası

independence
anlatilanlar guzel, iyi ho$.

dun de ölüyordu bu cocuklar, kimisi acliktan, kimisi susuzluktan, kimisi hastaliktan, kimisi ise kur$unlardan. dun de ölüyordu evet, bugun de ölüyor, hic $uphesiz yarin da olecek.

o zaman dün ölüyorlardi diye yarin da olmelerine goz yumalim? kendimizi hep bu tur $eylerle avutalim mesela, bilmemkim zengin kadini paris’te bir kuafore bir normal vatanda$in kredi karti limiti kadar para verdigi icin gozlerimizi kapatalim, aklimizda "o vermezse ben hic vermem" diyelim rahatlayalim.

lavugun biri yahut bir surusu reina’nin otopark gorevlisine avuc dolusu bah$i$ verdigi icin afrikada belki de bizim yollayacagimiz para sayesinde hayata tutunabilecek 5 ya$indan daha kucuk bir cocugu olume terk edelim?

cunku reina’nin otopark gorevlisine birisi ya da birkac ki$i avuc dolusu bah$i$ verdi.

afrikada sirf bizim batil inadimiz sebebi ile hayatini kaybedecek o cocuk, neden hayatini kaybettigini dahi bilmeyecek bu durumda. o cocugu aclik susuzluk degil "biz" oldurmu$ olacagiz, cunku olmemesi de bizim elimizde.

biriler cok zengin ama yardim yollamiyor, o zaman ben de yollamam.

1- o birilerinin yardim yollamadigi arabalarinin plakalarina mi kazinmi$, nereden aliniyor bu bilgi?

2- o birilerini ornek almak yerine ay$e teyzeleri, fatma nineleri, hamdullah amcalari ornek alsak ya? neden illa en kotuden ba$lanir ornek alma merasimleri? i$imize mi oyle geliyor ki?

3- yineliyorum. bu du$unce sebebi ile olecek cocuklar, bu du$unceleri bilmeyecekler. senin inadin yuksek ihtimalle bir cocugun ölümüne yol acacak.

hayir. eller once vizdana, sonra cuzdana.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol