dünyanın ilk çift kol çift bacak nakli

ahuramazda
kolların bacakların karton kolide taşınıp yere düşürülmesiyle ve sonra tekrar toplanıp apar topar koliye tıkılmasıyla başlamış ve nihayetinde vücudun dört farklı nakli kabul etmemesi nedeniyle,alıcının ex olması ile sonlanmış bir operasyon süreci.üniversiteler arası nakil rekabetinin ilk kurbanı şevket çavdar toprağın bol olsun.kazayla koparak gömülen organlarının olduğu mezara defnedilmişsin.keşke önce sadece bacaklar düşünülseydi...ileride uygun bir verici bulunduğunda kol daha sonraya bırakılsaydı.yürümek önceliklidir ya hani...neyse,işte olan oldu,ölen öldü,dört adet dört ayrı kişiye yaşam verecek organlar da heba oldu gitti.

elma sekeriiii
ölümle sonuçlandı.

elbette böyle bir cerrahi girişimin hayat verme olasılığının yanısıra hayat alma gibi bir olasılığı da vardı.
olaya kıt bir görüşle bakacak olursak adam el kol bacak kazanacak diye girdi canından oldu diyebiliriz. ancak duruma bu kıt vizyondan uzaklaşarak bakarsak eğer, bu bir ilkti ve hasta da bunun komplikasyon olasılıkların bilerek girdi ameliyata. iyi niyet kötü sonuç doğurdu.

mekanı cennet olsun.
hayalbaz
yakın zamanlarda yapılan ilk yüz nakliyle birlikte tıp dünyasında yaşanan en önemli gelişmelerden bir tanesidir.
ilerde kök hücre teknolojisindeki gelişmelerle birlikte 10 yıl içinde yapay göz ve sonrasında yapay kalp gibi organ nakilleriyle daha da gelişecek ve insan yaşamını kurtaracak gelişmelerdendir.
independence
24 $ubat 2012 tarihi itibari ile hacettepe tip fakultesinde gercekle$tirilen nakil. onceleri her $ey yolunda giderken vucudun yeni takilan organlara kar$i isteksiz olucu sonucunda once bacaklardan biri geri alindi, ardindan diger organlarin hepsi birden geri alindi. operasyon ba$arili gecti ancak hastanin kalp ve tansiyon sorunlari yuzunden vucudun yeni dokulara adapte olamamasi sebebi ile hayati riski soz konusu oldugundan tum organlar geri cikartildi. organlar şevket çavdar isimli bir hastaya takilmi$ti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol