didim

proberos
ege bolgesinde aydin a bagli yazlik bir ilcedir, sadece yazlik bir yerdir, zira kisin bir allahin kulu durmaz ve yasamaz burda. yazi gecirmek icin iklimi en ideal olan yerlerden biridir. nem orani dusuktur, akdenizdeki gibi haslanma, pisme, bunalma olaylari yoktur. bir ingiliz kasabasi gibidir, turk den cok ingiliz vardir. sosyal atmosfer son derece rahat ve keyiflidir.
ozee
ingilizlerin cokluguna ve sadece altinkum uzerine kurulu ali baba diye guzel bir rock bari olan kasaba,turistik koy.
mystic girl
şahane koyları, şahane plajları olan yer.. gittiğinizde turist rolü yapmanız tavsiye olunur: apollon tapınağını, altınkum sahili’nde tur atmanızı, teken turuna çıkmanızı ve elbette ki lunaparka gitmenizi öneririm... (emine s. beder altınkum’dan bildirdi..)
pinkcat
ingilizlerin türkiyedeki üssü,ufak,biraz sıkıcı ama güzel.koy olması sebebiyle dalgasız denizinde yüzmek pek güzeldir ayrıca bu deniz pek temizdir de.içinde an itibariyle beni barındıran bu güzide tatil beldemiz,bakir kalmış doğası ile-ya da benim bulunduğum yer böyle-özel bir yere sahip olmuştur,örneğin fazla otel yoktur.ayrıca sahte cennet
kalia
aydın’a bağlıdır.ilçe’dir.resmi adı yenihisar’dır.
didim adını, dünyanın en uzun sütunlarına sahip olan ve dünyanın 7 harikasından biri olarak tescillenmiş didim apollon tapınağından alır.
tatil beldesidir.kışın sokaklarında itler gezer.
ancak özellikle altınkum koylarının denizini türkiye’de başka hiçbir yerde bulamazsınız.
denizden 100 mil açılsanız bile dip görülür ve dipte birtek yosun göremezsiniz.kumu ipek kadar incedir.özellikle "martı koyu" görülmeye değerdir.
son birkaç yıldır ingilizlerin akınına uğrayarak bozulmaya başlamıştır ortam.dağ taş lüks sitelerle dolmuştur.ancak altyapı sorunu mevcuttur.doğası ve denizi kirlenmekle yüzyüze kalmıştır.yazık!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol