bkz abkz gbkz hatası

independence
bu hatanin meydana gelmesi icin iki buyuk etken vardir.

1-herhangi bir bkz icerisinde a-z ve & veya 0-9 arasi harf ve & veya rakam harici i$aret kullanmak.

yani diyorum ki;

bkz, gbkz, abkz, ebkz, arabkz iclerinde hicbir zaman a dan z ye olaran harfler ve 0 dan 9 a kadar olan rakamlar haricinde hicbir $ey kullanilamaz.

mesela;

(bkz: seni cok ama cok seviyorum a$kim!)

cali$ti mi bu bkz?
hayir.

peki nicin?
cumlenin kicina unlem i$areti takilmi$.kurtulun unlemden cillop gibi cali$ir.

2-bir entry hicbir zaman sadece gbkz’den olu$amaz.gbkz’den olu$an entryler silinir.

neden?

cunku gbkz sadece cumle icerisinde kullanilabilen bir bkz turudur.

mesela;

a$kindan kavrulmama saniyeler kaldi independence, ahlakina, atletik vucuduna, zekana, gozlerine, ellerine her yerine her yerim feda olsun.

i$te buradaki gbkz legaldir.

oysa $u degildir;

indy bunu okuyorsan topsun olm

bu ancak bkz olarak verildigi takdirde legaldir.yani $u $ekilde;

(bkz: indy bunu okuyorsan topsun olm)

i$te bu legaldir ama legal olmasi bu bkz i vereni doner tekme ile sakat birakmayacagim anlamini ta$imaz.

sozun ozu entryler hicbir zaman tamamen gbkz’den olu$amaz, ancak cumlelerin icerisinde yer alabilir.

bu entryim, sozlukteki tum sari$in ve ye$il gozlu bayanlara hediyem olsun.
angelus
anlaşılması o kadar zor bir hadisedir ki mecburiyet karşısında zaman zaman silinip tekrar güncellenebilen bir entrydir efendim. şöyle ki;

bkz hatası için;


cümle içerisinde kullanıldığı vakit ilgili entrynin bkz abkz gbkz hatası şeklinde bir mesaj ile tekrar entry sahibi bireye gelmesine yol açabilen pek bir marifetli bkz. türüdür.

peki burada angelus ne demek istiyor?

angelus şunu demek istiyor; cümle içerisinde gbkz yerine bkz kullanılırsa o entry silinir.

yani neymiş; cümle kurarken bir yönlendirme yapacaksak eğer bkz kullanmıyoruz, gbkz kullanıyoruz. öyle basit ki. şöyle ki;

angelus o gün tuvalete giderken ayağı takılıp yere düşme eylemine geçtiği anda şahane
(bkz: akrobatik) bir hareketle doğrulup, son anda düşmekten kurtulup, bu eylemin eline vermiştir.

görüyorsunuz, cümle içerisinde yönlendirme yaparken gbkz yerine o iğrenç ve sefil bkz.ı kullandığımızda entry nasıl boktan bir hale dönüşüyor.

oysa ki; angelus o gün tuvalete giderken ayağı takılıp yere düşme eylemine geçtiği anda şahane akrobatik bir hareketle doğrulup, son anda düşmekten kurtulup, bu eylemin eline vermiştir.

görüldüğü üzere cümle içerisinde yönlendirme yapacağımız vakit bkz yerine o güzel, o naif, o dost canlısı, o entry dostu gbkz.ı kullandığımız vakit cümlemiz ne kadar da güzel görünüyor, ne kadar da format dahilinde oluyor ve ne kadar da silinmekten kurtuluyor değil mi sevgili roma halkı. evet öyle.

---------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------
gbkz hatası için;

bir takım özel durumların dışında başlı başına bir entry oluşturamayan bir bkz. türüdür. ha yok eğer "ben oluşturabiliyorum arkadaş, bak oluşturdum hatta" denilip örnek verilmek istenirse de "bunu yapan kişi ayıp etmiş olur" derim naçizane.

misal;

başlık: angelus

entry: angelus papucu yarım çık dışarı oynayalım

benjamin: oldu mu şimdi?
angelus: olmadı.
benjamin: neden olmadı?
angelus: şu sebepten olmadı; çünkü bir entry başlı başına gbkz ile oluşmaz, sadece cümle içerisinde herhangi bir başlığa yönlendirme yapılmak istendiğinde kullanılabilir. entry sadece link ile oluşturulacaksa o zaman sadece ve sadece bkz.ı bu işlemde kullanabilirsiniz. şöyle ki;

başlık: angelus

entry: (bkz: angelus papucu yarım çık dışarıya oynayalım)

kimi entrylerin içinde çok önemli olan ve lakin biz gerezekalılar tarafından anlaşılmayan noktalar da bu aparat sayesinde gerektiği ilgiyi çekmektedir. lakin bunun bir haddi, bir hudutu vardır. siz dikkat çeksin diye 50 kelimelik bir entrynin yarısını gbkz içerisine alıp göze görünür hale getirdiğiniz vakit o sadece göze görünmekle kalmaz gözün içerisine içerisine girer hoş olmaz. o nedenle makul olmakta, minimalist olmakta her zaman fayda vardır. biz belki anlamıyor olabiliriz ama unutmayın ki sizi anlayan birileri muhakkak ki vardır.

bakınız ne de güzel oldu böyle geniş geniş açıklama yapınca. öyle şeniz ki.

---------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------
abkz hatası için;

kısaca denilebilir ki gbkz gibi kendi başına herhangi bir entry oluşturamayan aciz bir bkz. türüdür. cümlelerin içinde yönlendirme yapmak veya cümle ile alakalı ama cümlenin akşını bozmadan farklı bir bilgi vermek amacı ile kullanıldığı görülmüştür. şöyle ki;

başlık: angelus

entry: salı gecesi 1.5 porsiyon köfte yiyen antin-kuntin bir yazardır.

ne de güzel anlatıyor konuyu değil mi aziz roma halkı.

bu örneğe müteakip kimi fantastik ruhlu yazarlarımızı abkz hadisesini şu şekilde kullandığ da görülmüştür ki biz onlar adına çok üzüldük.

başlık: angelus

entry:

peki biz ne demiştik?

efendim abkz kendi başına bir entry oluşturmaz. oluşturmamalı, asli görevi ne ise onu yapmalı. evet.

---------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------

evet sevgili bilgiç ve çömez arkadaşlarım. bugün de bize ayrılan bilgilendirme atraksiyonunun sonuna gelmiş bulunuyoruz. umarım derdimizi ve mecalimizi tam olarak anlatabilmişizdir siz sevgili yazarlarımıza. başka bir bilgilendirme gününde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın, üstünüzü iyi örtün, terli terli su içmeyin. evet.

edit: 14 bin küsur entrymin içerisindeki el emeği göz nuru en uzun entrym ama siklenmemesi, yokmuş gibi davranılması ve bu konuda hala inadım inat götüm iki kanat tavrının sürdürülmesi öyle müteessir etmektedir ki beni şu orta boy, içerisinde her şeyin olduğu pizzamı yiyip, çift buzlu kolamı yudumlamak bile ızdırap olmaktadır aziz roma’nın saygıdeğer yurttaşları. hayır şuraya üzgün çehreli bir smiley koymamak için dürtülerimi kontrol dahi edemiyorum, o derece a.k.
cntr
eski yazarlık anılarımda kullanıma açık olan işaret silsilesinin burada kullanıma kapalı olması nedeniyle bir süredir içine sıkça düştüğüm hata.dikkat edin,yapanı uyarın,anlamazsa taban girin.
armour
bkz. hatasına düşmemek için en bi güzel yollardan birisi adı üstünde ’bakmaktır’ sevgili avealılar..
anahtar kelime bu işte; "bakınız".
entrynizi yazdıktan sonra, kimse okumadan önce dönüp bir kez ilk siz bakınız. bakınız bakalım olmuş mu? verdiğiniz bkz. çalışıyor mu? üzerine üzerine tıklayınca bakalım bakalım ne çıkıyor? seni tatmin edebiliyor mu? insanları yeterince tahrik edebilecek mi?... evet bunlar çok önemli. neden? çünkü bakarsan bağ bakmazsan mutlaka bir bakan olur..

sadece bkz. hataları için değil üstelik, başkaca hataları da hemen düzeltme fırsatınız olur böylece.
entry yazıp kaydet demek, emesende abidik gubidik yazıp gönder demekten daha farklı bir şey. evet, ben de şaşırıyorum çok tuhaf ama öyle. gerçekten..
diyeceğim odur ki; karalama sayfası muamelesi yapmayın sözlüğe, özensiz düzensiz imla hataları falan ne bu be kime diyorum ben höyytt dağıtırım burayı asdlşfklşasdfak..
öptüm.
angelus
verilen bkz. türlerinin içerisindeki cümlelerin sonuna nokta konulduğunda o bkz. türünün silinmesine neden olacak olan başlıktır. verilen bkz. türlerinin içerisindeki cümlelerin herhangi bir yerinde harflerin veya rakam ve rakam kombinasyonlarının dışında konulan herhangi bir noktalama işareti veya özel karakter o bkz. türünün yer aldığı entryinin silinmesine neden olacak olan başlıktır. sadece bkz. için değildir. gbkz. ve abkz. için de geçerlidir. zira bu şekilde bir bkz. verdiğiniz zaman o entry ve o bkz. hiçbir işe yaramamaktadır, işlevselliğini yitirmektedir. o zaman ise durumun hiçbir esprisi kalmamaktadır. ha yok tüm bu dediklerime rağmen bana inanmıyorsanız aşağıdaki örneklere göz atıp kıssadan hisse çıkarabilirsiniz. şöyle ki;

(bkz: angelus papucu yarım çık dışarıya oynayalım.)

(bkz: angelus papucu yarım çık dışarıya oynayalım.)

(bkz: angelus papucu yarım çık dışarıya oynayalım.)

ps: yukarıda sadece nokta işareti için bir uygulamada bulunulmuştur. ama biliniz ki bkz. içerisinde sadece harf, rakam ve rakam kombinasyonları kullanılır. nokta, virgül, apostrof, ünlem işareti, soru işareti, bilimum parantez karakterleri, ve buna benzer bir çok şey bkz. içerisinde kullanılmaz. kullanılamaz. kullanmayın.
angelus
evet efendiler, biz bkz. abkz. ve gbkz hataları ile daha birlikteyiz. şöyle ki; bkz.ın temel amacı, içerisinde bulunduğunuz başlıktan konu ile alakalı başka bir başlığa yönlenmek/yönlendirmektir. evet, genel anlamda kimsenin ebeveyni, velisi, kılı/yünü değiliz, bir yönlendirme yapma zorunluluğumuz yok ama bu fasilite’nin de amacı sadece bu kadardır; konuyla ilgili olan düşüncelerinizi, "entry gireyim ama entry gibi de olmasın, daha dikkat çekici olsun," şeklinde sözlüğe yansıtın diye konulmamıştır oraya. öyleyse siz, evet siz, size sesleniyorum! independence başlığına; kırlangınç misali ucsuz bucaksız ovalarda leyli leyli uçan yaban arısı şeklinde bir bkz, gbkz verirseniz kimi nereye yönlendireceksiniz? tıklayın bakayım linki üstüne, yönleniyor musunuz herhangi bir yere? yok hayır, yönlenmiyorsunuz. neden peki? çünkü sevsek de sevmesek de 50 karakter siki diye bir sınır var sözlükte ve bu sınırı aşan bkz. ve türevlerini vermek direkt olarak bu hata başlığı ile değerlendirilmektedir. tüm ilgili kişilerin dikkatine. evet.

not: bu entrynin bir bölümü elma şekeriiii’ne atıftır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol