bir garip hoca

walide sultan
aslinda "$eker hoca" olarak acmayi dusunup klavye karakterlerinin elvermedigi gorulunce bu sekilde acilmis bir basliktir.
ba$ligimiza konu ettigimiz $eker hoca, urfadaki $eker cami’nin hocasidir. halkla iliskiler fakultesi mezunu olan bu hoca cok uzun yillardir, ayni camideki mesaisini surdurmektedir asil adi celal’mis..
epey uzun suredir ben de bu kisinin cok alisik olmadigimiz icraatlarini, internet uzerinden okuyup sasirmaktayimdir. ornegin;
cemaat, cuma namazindan sonra vaaz kismi icin cok fazla orada tutulmayip hoca tarafindan islerinin basina gonderiyormus.- ulkemizin 33milyar dolar borcu var, simdi dogru islerinizin basina donun, calisin duzluge cikaralim bu memleketi, zaman kaybetmeyelim diyormus.
bir baska hikayesi ise; camiye alinacak cesitli demirbas esya icin esnaf kisilerin adres vererek reklamini yapiyor, reklamin etkisiyle isleri yolunda giden esnaf da seve seve caminin eksiklerini gideriyormus.
buraya aktaracagimiz son hikayesi ise; bir dunya kupasi maci oncesi bazi rutbeli kurmaylar, mactan once hocaya rica etmisler biraz cabuk kildirirsan biz de maci seyretmeye yetisiriz seklinde. hoca -peki merak etmeyin. demis, hizli hizli namazi kildirirken birden yavaslamis. ve kurmaylar namaz sonrasi, hoca bize soz vermistin niye yavasladin demisler. bunun uzerine $eker hoca lakapli bu hoca; hizli giderken radara yakalandigimi farkettim, malatya muftusu cemaatin icindeydi demis.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol