bir bucuk milyon ermeni nereye gitti

hepimizhiciz
herkesin cevabını bilip; bir kısım insanların bilmesine rağmen ortalığı karıştırmak, gündem yaratmak gibi problemleri olduğundan pişirip pişirip önümüze konan soru öbeğidir.

cevap hakkı doğurur.
osmanlı’nın tehcir kararı ile başlayan huzursuzluğun ve karşı koymanın, beyin yıkama ve bölünmenin eseridir. dış güç faktörü de eklenirse iç savaşın kaçınılmazlığıdır sonuç.
şu anda türkiye’ye yapılmak istenenin tarihte yapılmış halidir.
kardeşçe yaşayan çeşitli etnik kökenlerin birbirine düşürülmesi ve ülkenin zayıflatılmasıdır.
kaldı ki osmanlı’nın vermiş olduğu bu karar, ermeni ayaklanması önlemek için yapılmış, müslüman nüfusla ermeni nüfusun karşı karşıya gelmemesi için ayırmışlardır. karşılıklı teması önleme çabasıdır.

tabii bu soru beraberinde de akla takılan bir çok soruyu getiriyor.

farz-ı misal:
madem ki bir buçuk milyon insan anadolu topraklarında öldürüldü, öyleyse bu insanların mezarı nerededir? üstüne üstlük bir de soykırım(!) olduğuna göre, ölümler de mantığımıza göre toplu yapılmış olmalıdır. öldürmek ve o ölüler için tek tek mezar bulmakta imkansızdır herhalde. öyleyse nerede bu toplu mezarlar?
mitili
- bir buçuk milyon ermeni nereye gitti?
+ ölmüştür onlar artık kaç sene geçti.
- yapma ya maça adam lazımdı.
benduruyorumsebagitti
amigo değilseniz, oturur (ayakta duramazsınız o kadar,oturun şöyle) o günlerin arşiv belgelerini açar okursunuz. osmanlı,rus,ingiliz,amerikan... bolca belge...
bir buçuk milyon ermeninin bırakın ölmesini, osmanlı topraklarında bulunmadığını görürsünüz o zaman.haa ölmediler mi?elbette öldüler,ölümlü dünya,kimseye kalmaz.
sen ordu savaştayken kalk köyleri bas çoluk çocuk demeden katliam yap.o ölenlerin yakınları,dindaşları da "vatan sağolsun"mu diyecekti? ne?
sene 2007 hala adliye önlerinde insanlar kendi adaletlerini aramıyorlar mı?önüne geçilebiliyor mu?panzerdi,çevik kuvvetti...o şartlarda da osmanlı gereken bütün tedbirleri almış ama tehcir edilirken yol boyunca saldırılar olmuş,hastalıklar şu bu...10 binlerce askerimiz soğuktan donarak şehit oldu,hikaye anlatmıyorum.uçakla ya da trenle tehcir edilmiyor heralde bu insanlar.
üzgünüm,üzgünüz.keşke emperyal abilerinin gazına gelmeselerdi.nitekim onlar gitti,kaldık başbaşa.diaspora falan da nereye kadar...akıllanacaklar mı bakalım.
mitili
cnbc e’deki the 4400 dizisinin bir bakıma kopyası olan "the 1,5 million" dizisinin esas sorusudur.

-----------------------------spoiler----------------------------

aslında hepsini uzaylılar kaçırmış.

-----------------------------spoiler----------------------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol