bilgi sözlük ten atatürk resminin kaldırılması

independence
az once gercekle$en $ey ancak oncelikle belirtmeliyim ki benim fikrim degildir. benim kullandigimhttp://independence.bilgisozluk.com subdomaininde halen vardir ve var olmaya devam edecektir.

zamana yayilan sureler icerisinde bir kac ki$iden bu konu ile alakali hem ele$tiri hem de tepki aldim. sozluk dinsiz, irksiz, milletsiz, cinsiyetsiz, dolayisi ile tamamen tarafsiz olmali fikri tamamen dogruydu ancak benim dogrum o yonde degildi. bana kalsa tum internet sitelerini, ulkede ne kadar dukkan cadde sokak varsa hepsini ataturk resimleri ile bustleri ile donatir kirmizi beyaz renklere boyardim. bunlari yazdim diye hakkimda radikal milliyetci yorumlari yapilmasin, du$uncelerde bunlar dola$masin, buyuk hata olur.

tum bu ele$tirilerin uzerine mitili’nin #988147 id no’lu yazisi tuz biber oldu. aslinda icten ice bu durumun sozlugun tarafsizligini baltaladigini, sozluge bir kimlik kattigini biliyordum ama ne yapayim, kabullenmek i$ime gelmiyordu. kabullenmek gunu geldi catti.

eger bir platformda yonetici kivaminda bir insansaniz, size gelen ele$tirileri de onerileri de pur dikkat dinlemeli ve dikkate almalisiniz. nihayetinde bu oneri ve ele$tiriler bireylerin ego tatminleri degil, sozlugun daha kaliteli bir hâl almasi adina yapilan $eylerdir.

gun itibari ile sag ust ko$ede bulunan ataturk resmi icim sizlaya sizlaya sozlukten kaldirilmi$ir. ayni entry de mitili efendi "independence siyasi goru$unu sozluge yansitmamali" demi$ ya, o ya$ i$te. o kadar da uzun boylu degil.

edit: halen sozlukte olanlar, yahut halen resmi gorenler ctrl + f5 yapiversinler.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol