being john malkovich

imgoindeeperunderground
charlie kaufman’ in senaryosunu yazdigi ve spike jonze’ un hem yonetmen hem oyuncu olarak yer aldigi cok ozgun bir film.

hikaye, kuklaci craig schwartz’ in, (john cusack ) atolyesinde calisirken, amerika’nin en unlu aktorlerinden biri olan john malkovich’ in (malkovich’ in kendisi tarafindan canlandiriliyor) beynine acilan gizli bir gecis bulmasiyla baslar. 15 dakika suren yolculuga katilan kisi, kendini new jersey turnpike’ da bulur.

schwartz bu tuhaf kesfini, is arkadasi maxine’ i (catherine keener) etkilemek icin bir arac olarak olarak gorur. ikili, siradan vatandaslarin 200 dolar karsiliginda bu yolculuga katilmalarini saglayan jm, inc.’i olustururlar. ne var ki, maxine’ in, craig’ in karisi lotte’ u (cameron diaz) bastan cikarmasiyla, isler iyice icinden cikilmaz bir hal alir.

cok enteresan ve izlenesi bir film.
artemisia
izlediğim en arıza fillmlerden biridir. senaryonun baştan sona tuhaflıklarla dolu olması izleyiciyi sürekli "oha yok artık" modunda tutuyor. bir tünelden geçip malkovich olmak, 7.5’inci katta işyeri, bunun hikayesi, oyuncuları, kukla gösterileri, çarpık ilişkiler ve daha yüzlerce küçük inanılmaz ayrıntı. favori film listemde top 10’dadır efendim ve her zaman orda kalacaktır.
(bkz: aferim lan senarist)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol