bedelli esaret

kasif
hepiniz sindirdiniz bizleri, her yerimizi, her köşemizi, her parçamızı, her hissiyatımızı. lime lime, parça parça, bölük pörçük ettiniz gerçeklerin gölgesinde kimliklerimizi - gölgemizi - özgürlüğümüzü.

geleceğe pek bir şey bırakmadınız, her yerimizden sızdınız. beynimizden, kalbimizden, gözlerimizden, kulaklarımızdan, damarlarımızdan ve her şeyinizle saldırdınız; kitle iletişim araçlarınızla, kitle imha silahlarınızla, kanunlarınızla, normlarınızla, hükümlerinizle ve hatta sevginizle, sahiplenmelerinizle, kıskançlıklarınızla, hezeyanlarınızla, coşkularınızın sönmüş halleriyle, herzeliklerinizle, kendinizde olan özgüvensizliğinizi bize mal etmelerinizle!.. yolda yürürken kendi gölgesinden korkanlar eylediniz bizi biçaresizliğinizin döver-biçerleriyle.

yeknesak hayat kurdunuz gelecek adına inançlarınızla ama içinde heyecansız kelamlarınızla. her şey insan olmaktan uzak, ezber bozmaktan anbean kaçmış vaziyette. umutsuzluk diz boyu yarınlara uzanan uzun yollara dair; umutsuzluksa ruhun ölmesi demek en yalın haliyle. ruhsuz olan demek, üretmeyen demek kendi çabasıyla; üretmenin gerek olduğu yerde kopyalamak, seri üretim yapmak var demek ayakta kalmak adına. özgün olmayı yok ettiniz işte bu yüzden; özgün olmak kimliği ortaya koymak demek son tahlilde! özgün olmak, kendini ispat etmek demek yüzyıl standartlarınca; özgün olmak ’ben’ demek en kahramanca, en kendimiz olan tarafınca!

içimizi boşalttınız. çıkar kavgalarınızla mahvettiniz bizi, güç istençleriniz için, tanrı’yı arama riyakârlıklarınızla, iktidar kurma çabalarınızla... hayallerimizi yıktınız, sevgiyi tükettiniz sevgisizliğinizle ve kendinize benzer olmasının gayretkeşliği ile... sistemin yeknesaklığı iliklerinize işlemiş, hepimizi tek tip insan eylemek istediniz aymazlığınızca.

size müebbet hapis cezası az, en az üç kere ölüm cezasına çarptırılmalı yüzyılımızda idam cezalarının insan haklarına aykırılığına inat! sizleri insan sınıfına komamalı, biçtiğiniz en insan yanımızın kalıbı, biçareliğince!

size söylenecek söz çok, ama her kelimenin içini boşalttınız insafsızca!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol