barış yoksa oy da yok

ya basta viva zapatista
darısı bizim başımıza dedirten eylemlilik/kampanyadır.barışı savunak için illa yakınlarımızın ölmesi, savaşın ucunun bize dokunması veya milliyetçi refleksler vererek daha fazla savaş çığırtkanlığı yapmak gerekmez. habere göre, oğlu irak işgalinde ölen savaş karşıtı cindy sheenan’ın da üyesi olduğu codepink adlı kadın örgütü, bush’a karşı “barış yoksa oy da yok!” kampanyası başlattı. amerika’da kasım 2006 tarihinde yapılacak kongre seçimleri ve kasım 2008 tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri nedeniyle başlatılan kampanyaya bugüne kadar 7132 kişi imza attı. hedef, kasım 2006’ya kadar 2 milyon imza.

oğlu irak işgalinde ölen savaş karşıtı cindy sheenan’ın da üyesi olduğu codepink adlı kadın örgütü, bush’a karşı “barış yoksa oy da yok!” diyerek imza kampanyası başlattı. amerika’da kasım 2006 tarihinde yapılacak kongre seçimleri ve kasım 2008 tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri nedeniyle başlatılan kampanyaya bugüne kadar 7132 kişi imza attı.
irak’ta geçen yıl oğlunu kaybeden ve savaş karşıtlarının simgesi haline gelen cindy sheenan’ın da üye olduğu codepink adlı kadın örgütü, a.b.d’de, seçim programlarına irak savaşının sona erdirilmesi için önlem almayan adaylara oy vermeyecek. ayrıca, geleceğe dair saldırı amaçlı politik görüşleri olan ve bunları önlemeye yönelik politikalar üretmeyen adaylar da codepink’ten oy alamayacak.
internet üzerinden de katılımın sağlanabildiği imza kampanyasına bugüne kadar 7132 imza atıldı. hedefin, 2006 kasımına kadar 2 milyon imza olduğu belirtiliyor.
“biz kendimiz ve çocuklarımız için böyle bir dünya istemiyoruz” diyen codepink üyeleri, daha önce de irak savaşını durdurmak için girişimlerde bulunmuştu.

sesonline net

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol