çamurhan

0 /
camurhan
kafasi bir tonken, tipik orta büyüklükte bir avusturya dag kasabasinin diskosuna gitmis kisi.

efendim, bu diskodaki avusturyalilarla baslayalim :

- birisinin üzerinde (freiwillige feuerwehr) gönüllü itfayiye eri üniformasi vardi. ayakkabilari da hak götüreydi. beklersiniz ki altina bu tarz kusama uygun ayakkabilar olsun. "ne gezer efendim!". görülebilecek en igrenc ayakkabilar. bi discoda...

- diger avusturyali’da filmlerde görmüs olma ihtimalinizin yüksek oldugu geleneksel avusturya kiyafetli, evet, hani o komik tüy sapkali, deri baldirlari ehemmiyetle göstermesi gerekecek kadar kisa, dizüstü pantolonlu, turuncu kareli gömlekli ki dogal olarak kisa pantolonun kemerimsi askisi hos dursun bir dagli. amcam sanki köy dügününe gelmisti.

bildiginiz hiphop tingiri, mingiri caliyordu. hani kliplerde gördügünüz dansci hatunlarli timgir mingir.

türklerden de iki adet alalim ki adetli olsun.

- efendim, ace teyzenin beyazlarindan daha beyaz - anne tarrafindan kesin soguk avusturya suyunda dövmülmüs - kumas pantolon, üstünde pembe-turuncu arasinda bir renkte gömlek. altta sivri uclu "huleeeee, ben burdayim" die bagiran kahverengi ayakkabilar. bitmedi efedim. beyzademiz birde ikiziyle gelmis. olabilir tabiki. insan kardesiyle bir yerlere gidebilir. lakiiinnn, ulannn, insan ayni elbiseleri giyik gelir mi? hhaaaaaaa

- ikinci örnegimiz ise pisste avusturya kizlarina illalah dedirtecek kadar asilan yurdum insaniyla alakali. bu yagiz delikanli hatunlari neredeyse sikistiriyordu. artik sikilinca hemen kaciyorlardi. bu amcami cesaretinden dolayi kutlasam mi yoksam "ohaa bak lan ayiya bakk" yersem mi hala düsünmekteyim.

ben dört örnek verdim. gerisini siz düsünün.
aliveli4950
girilerini beğenerek okuduğum,olayları bilimi ve gerçekleri kullanarak açıklamaya çalışan ama farkettiğim kadarıyla belli bir tayfayla sözlükte zıtlaşmak zorunda kalan,sözlükte severek okuduğum birkaç yazardan biri.
isimsiz kahraman
düşüncelerini uygun bi dil ve üslupla belirtse, fikrini kimseyi aşağılamadan, incitmeden, hafife almadan yazsa; kendisi için çok önemsiz olan ama bazı insanların uğrunda ölmeyi göze alabilecekleri değerlerle kendince dalga gecmeye çalışmasa, herkesin (fikrini paylaşmasa da) düşüncelerine saygı duyacağının farkında olmayan insan. #400366 nolu entrysindeki üslubuyla zaten yeterli tepkiyi çekmiş ve çekmeye devam edecektir...
camurhan
türban yasagi, türban, laiklik, saidi nursi gibi konular hakkinda yazmis olduklariyla karsit görüse sahip bilgiclerden dolayli ya da dolaysiz bazen hakaretdolu bazen de hakaret tadinda houston üzerinden mesajlar alan kisi.

kendisi sogukkanlidir. ne kimseyi kiskirtmaya calisir, ne de cevap verir. önemli bir kanit sunulduysa aciklamasini düzeltir, siler, özür diler. gerektiginde tükürdügünü de yalar.

algida secicilik hatasina düsmemeye calisir. sözlük konseptinin sinirlarini bildigi üzere düzeyli yazar. kelimelerle oynar. ama baskalarina hakaret etmez. edicek aciklamalarda da bulunmaz.

#400366

pozitif kutup(lar)la anlasamadigi icin eksiye gecmistir. iplemez devam eder.

sözlükte yazma amaci bilgiyi paylasmak, izlenimlerini bilgi ve akilla birlestirip aktarmak, düsüncelerini yazi diline dökebilmeyi kuvvetlendirmek ve neticede eglenceli huzurlu vakit gecirmektir. bu yüzden kimseyle bu gibi platformlarda sidik yaristirmamasi gerektiginide bilir.

#400411
schumi
süper tespitler yapan ve süper 3ncü şahıs olarak o düşündüğünüzü yiyen yazar. bakınız:#429919
ne demiş bakınız, "sözlükteki resmi olmayan cemaat"
sonra, "yeni üyesi" demiş. ah ulan nasıl biliyor, nasıl ediyor ya, sonra özel mesajları incelemiş -hangi mesajlarıysa ben ona mesaj falan atmadım oysaki-, aynı tadı yakalamış vay anasını be, hassasiyit’lere de değinmiş, o ne ise, biz anlamıyoruz tabi kendisi büyük düşünür olduğu için, ah yavrum be, aynı tarz bakın.
ankakusu
insallah kararindan geri doner dedigim bilgictir. cephelere bolmusuz, bolmeyi basarmisiz sanirim sozlugu... hepimize hayirli, ugurlu olsun yeni sozlugumuz, tepe tepe kullanalim... (bu sozum bu bilgicededir ayrica)

artik kimseye sozlukte yok boyle bir gruplasma demeyecegim. varmis demek ki. hos bu bilgicte gruplasmis anladigim kadariyla.

arkasindan laf soylemiyorum, nasil olsa bu entryi iletecek birileri vardir ona.

ayrica, uslup, uslup, uslup...
redcrow
etom abisinin biricik gülü, güzel sesli şark bülbülü, yazın çıkan kış meyvesi, zurnanın son deliği, demokrasinin, aydınlığın ve bilgeliğin yıkılmaz neferi..gülerek bakıyorum..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol