kelime oyunu

0 /
angelus
asıl anlatılmak istenen düşüncenin bir takım başka kelimeler kullanarak, biraz da kafa karıştırarak anlatma yöntemidir, lezizdir.
el menzile beynel menzileteyn
abd dolari uzerindeki "in gold we trust" yazisinin unsuz dusmesiyle "in god we trust" a donusmesi..soguk iciniz cinsinden bir tuketim urunu markasi olan "coca cola" nin tersten okundugunda "la allah la muhammed" mealen "allah yok muhammed yok" ibarisine donusmesidir..

global bir sorun olan kuresel isinmanin ulkemiz uzerindeki etkisi iklimini paranoyik iklime cevirmesi..bu cumlelerde adaptasyon sureci olsa gerek..zira bunlar dogru dahi olsa dolarin degerini ve coca cola’nin en cok satanlar arasindaki yerini degistirmiyor..
mad
sözlerin çok anlamlı olmasından veya benzerliklerinden yararlanarak yapılan nükte veya aykırı anlamlandırma.
2026 sonya
ekranda antipatik görünen sunucusunu tanıyınca ne kadar zeki ve esprili biri olduğunu anlıyorsunuz. soruları sunucu-ihsan bey bizzat kendi hazırlıyormuş.

yarı finalde yüz puan farkla elendiğim, katılmaktan büyük keyif aldığım yarışma programı...

with all my love
büyük ödül olan otomobilin ne marka, kaç model, ne tür özelliklere sahip direksiyon, vites ve koltuklari oldugu hakkinda hiçbir sey söylemeyen, hadi onu geçtim, şöyle ucundan bile göstermeyen hain yarisma.
orqn
başka bir kanala geçmemesi için her gece yatmadan önce dua ettiğim yarışmadır.sunucusu,dekoru falan da değişmesin.böyle kalsın hep.
heddodepaso
kanımca, seyrederken "mal mısın birader bu da bilinmez mi" dememizin sebebi, yarışmacının baktığı ekranda, televizyondakinin aksine, harf kutucuklarının altında, sorulan kelimenin anlamının yazmamasıdır. yarışmacının cevabını aradığı kelimenin ipucunu sadece sunucudan duyarak kelimeyi bulmaya çalışmasına bir de yarışma heyecanı eklenince, boş boş bakan yarışmacılar izlemekteyiz.
cirkinbeti
bloomberg ht ekranlarında kelime oyununda bütün sorulan soruları 23 saniyede bilip rekor kırmış adam ne diyelim helal olun

http://www.haberturk.com/medya/haber/749669-23-saniyelik-inanilmaz-rekor
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol