sozluye kalkmis öğrencinin ruh hali

maliyeci
mesele bilip bilmeme,cevaplayabilme ya da rezil olma durumlarının ötesinde geniş bir mevzudur.hele bir de adamı her sahada rezil etmeye adamış samimi dostlarınız varsa yakınlarınızda oturan sıçtınız demektir.biri ordan çekiştirir,beri pandik olayına girer,rahat bırakmazlar adamı.
maliyeci
bir de sözlüye kalkmış ve hiç bir şey bilmiyorsanız,denize düşen yılana sarılır hesabı sarılıverirsiniz arkadaşlara.yandan gelecek her cevabı düşünmeden söyleyiverirsiniz.

örneğin:

ders sağlık dersi.arkada geyik çevirilmekte.mücver modundaki hoca arkadaki tayfaya takmıştır kafayı.

-evladım sen,söyle bakayım kansızlık-anemi nasıl bir şeydir,ne yapılmalıdır?



-süt içmek lazım hocam,evet süt...
goetica
hoca sınıfa girer sözlü yapacağını söyler o saniyeden itibaren öğrenci kuzu gibi bir anda sakinle$ir göze batmaktan kaçınır,hocayla gözgöze gelmemeye çalı$arak önündeki deftere bakar.hoca tek tek öğrencileri kaldırmaktadır tahtaya.saate bakar.dersin bitmesine 10 dakika vardır.o 10 dakikada bana sıra gelmez son 5 dakika da tuvalete tüyerim diye dü$ünür.5 dakika daha oyalanır defteriyle.sonra hocanın yanına gider.
+hocam tuvalete gidebilir miyim?
-kazık kadar oldun hala mı tuvalet izni?
+ama $ey hocam
-sözlüye kalk sen sonra gidersin
(sıçtık..)


tahtaya kalkılır eller önde kenetlenir sanki butun sınıf sizi izlemekte duvarlar ustunuze ustunuze gelmektedir.yerdeki fayanslara filan bakarsınız hoca da soru dü$ünür.

hoca:otlukbeli sava$ı kimler arasında neden olmu$tur?

sınıfa göz gezdirilir,yalvarırcasına arkada$ların gözünün içine bakılır.o da ne..arkada$ bir $eyler fısıldamaktadır!iyice göz süzülür anla$ılmaya çalı$ılır.ve evet duyulmu$tur buyuk bir panikle aynen cevap verilir.

allahım kör et beni mode on:
+osmanla fevzi çakmak..
(ne dedim lan ben.osman kim a.k ya)

hoca:osman kim evladım ve fevzi çakmakla alakası nedir?

"$u saniye butun sınıfın patlarcasına gülmek için bekle$tiği saniyedir a dostlar.."

kıvırma çabaları volume 1:
+osman $ey..hz osman!bildiğimiz osman yani.
(kızım gittikçe sıçıyosun kaç git ne hala debeleniyosun anasını satıyım)

hoca:hmm evet..peki bize hz osman ile fevzi çakmağın nasıl aynı sava$ta olduklarını açıklayabilir misin?

lan madem sıçtık tam sıçalım mode on:

+bu hz osmanla fevzi çakmak aslında çok eskiden beri dostlardır hocam.lakin sonra karı kız mevzusuna bunların arası açıldı ikiside aynı kıza vuruldu e tabi payla$amadılar.naapalım naapalım dediler "hadi sava$ yapalım".o gun bugundur konu$mazlar.ha kız ikisine birden yar olmadı orası ayrı ikisinin de elinde patladı,kız kaçtı ba$kasına hocam.burdan çıkarmamız gerek sonuç kız için arkada$ satılmamalıdır.
(elektrik kesildi çalı$amadım deseydin $erefinle 0 alırdın hic olmazsa salak ne bokunu çıkarıyosun)

hoca:çok çalı$mı$sın yavrum sen ya bu kadar harap etme kendini.

sıçtı cafer bez getir mode on:
+tabi hocam hatim indirdim resmen otlukbeyi sava$ını.

hoca:otlukbeyi..hmm..

(allahım buharla$tır beni bir su damlası olup göğe varayım daha ne kadar sıçabilme kapasitem var bilemiyorum.)

hoca:tamam yavrum otur 60 aldın
(hı?!?!?!? hönk?!?!? hö?!?!?)

+nası ya?olamazki?imkansız?hocam ben uydurdum onları saçmalamayın ya ne 60 ı.

hoca:farkettim goetica,zira tarih değil coğrafya dersindeyiz.



çıkarılacak sonuç:sözlüye kalkmı$ öğrencinin ruh hali falan yoktur o anda ruhu bedenden çıkar,psikolojisi bozulur.
bloody mary
bu öğrenciler çalışmamışsa o koca zekasıyla hoca anlamasın diye ağzında bişiler gevelemeye başlar, çaktırmayacak ya..biliyorum da, hatırlayamadım, hemen dilimin ucunda, bak nasıl hareket ediyo ağzım goruyo musun? edasında takılır bir süre,bu ağız oynatma işlemi sırasında bir de yukarı bakma vardır,arada gozler hocaya cevrilir, ’vay salak,beni mi kandıracan, ulan senin sikiştiğin yerde ben cenabet geziyodum be’ ifadesiyle karşılaşıldığında hic zaman kaybetmeksizin yukarı cevrilir yine gozler, hoca yerine oturtana kadar yukarı bakıp ağız oynatma işlemi devam edecektir..
sempatiksinirsistemi
daha sözluye kalkmamış öğrencının ruh halı de bır bukadar komıktır.öğretmen eger numara sırasına göre değil de rast gele sozluye kaldıracaksa sıranın altına kalem dusurenler,ogretmenle goz goze gelmek ıstemeyenler baska seyle ılgılenıyor gıbı yapanlar sozluye kalkacak ogrencının ruh halını gayet guzel ıfade etmektedır.
kimlanbu
eğer sözlüye kalkılan konu hakkında malumatı varsa hiç de tırsmadan "sor a.k dibine kadar biliyorum" zihniyetindedir vatandaş.lakin konu hakkında hiç bir bok bilmiyor ise işte o an sıçtığı andır.malum ben bilmiyorum ama çevremde konuşlanmış adamlarım var onlar bana yardım eder düşüncesiyle onların ağzından çıkan en abuk cümleyi öğretmene aktarma gibi bir gaflette bulunabilir talebe arkadaş.eğer arkadaşlarınız da puştun önde gideni ise soruları bilseler de size abuk ve en yanlış cümleyi kurdurturlar.maksat arkadaş madara olsun tenefüste taşak geçicek malzeme çıksın.sözlüye kalkma anındaki ve kalktıktan sonraki ruh hali çok farklıdır vatandaşın.kalkarken binbir endişe ile kalkılır fakat oturulurken öyle bir iç huzura erişir ki..(bkz: masturbasyon)
independence
sozluye kalkan ogrencinin ruhu yerinden kipirdamaz oncelikle ogrenci siradan ayaga kalktigi zaman. ruh statik $ekilde bedenin maymunlugunu izler oturdugu yerden. sozluge kalkan her ogrenci bir nevi ruhunu teslim etmi$tir bir sureligine, o sebeple ruhun hali en fazla bedenle ta$ak gecmek kivamindadir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol