sut şişesi

7doors
silindir gövde üzerinde konileşerek şişenin ağız kısmına uzanan kalın camlı, kırmızı folyo kapaklı, estetiğe uygun nostaljik şişe gözümün önüne gelen süt şişesi denildiğinde.şeffaf şişe içindeki beyaz renk, parlak kırmızıyla buluşmaklı bi albeni yaratır şişenin formuyla desteklenerek.. şimdilerde tetra pak ambalajlarının içinde kaybolmaya yüz tutmuştur sütün arı güzeliği.belki kimsenin sallamayacağı bi hassasiyet, cam bardaktan içilen maddeyle plastik bardaktan içilenin verdiği keyif arasındaki farkılık gibi cam şişede sunulan sütle karton ambalajda sunulanın göze ve zevke hitap etmesi arasındaki farkı yaratan.yurtdışında karton ambalajda satılan şaraplar geldi şimdi aklıma.ucuz ve keyifsiz bi tüketim şekli..

(bkz: tadı yok)
bloody mary
tom ve jerry de sıkça görürüz bu şişelerden, bünyede süt içme isteği uyandırır..
eskilerde kalmıştır tabii kutu sütlerin çıkmasıyla..
halbuki ne güzeldir sabah kalkınca kapının önünde ekmek,gazete ve şişe sütün bulunduğu poşetler görmek..



(bkz: hey gidi günler hey)
zehnterdorf
uyanırsın, kapıyı açarsın, oraya koymuştur birileri. alırsın, alüminyum kapağı çıkarır, içersin. o cam şişenin içindeki beyaz şey ne lezzetlidir. karton kutulara ve diğer plastik bidonumsulara benzemez o eski süt şişeleri.
elma sekeriiii
güzeldi, $imdilerde yok.

sek ve aoç’un sütleri mükemmeldi. apartman görevlisi her sabah kapıya bırakırdı, alimünyum kapagın ardındaki madde mükemmel lezzetteydi.

kutulara hapsedilmi$ süt. ilerde plastik po$etlere de konur.

teknoloji her zaman önümüze güzel $eyleri getirmiyor ne yazık ki...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol