nicolas sarkozy

0 /
poturt
fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunu birincilikle bitiren ve muhtemelen ikinci turda da birinci olacak olan aday.
ed nh
fransanın yeni cumhurbaşkanıdır.. türkiyenin ab üyeliğini kesinlikle onaylamamaktadır ve ilerley4en zamanlarda başımızı ağırtıcağını tahmin etmek zor değildir..
betterthan
fransanin yeni cumhurbaskani olmaya en yakin kisi,karar aciklanmasinin hemen ardindan paris de 24 arac yakilmis bir dolu olay cikmistir,bunun nedeni kendiside gocmen olan sarkozy nin butun aciklamalarinda azinliklara assagilik insan statusunde gostermesinin onemi buyuktur,ayrica turkiye bakis acisida sert olan sarkozy le turkiyeninde cok basi agriyacak gibi durmaktadir.
dccl
eleştirmek için eleştirilen fransanın yeni cumhurbaşkanı. öncelikle şunu belirtmek lazımdır bu adam sadece türkiye’nin ab üyeliğine değil birçok ülkenin ab üyeliğine karşı çıkmaktadır ve bunda da haklı nedenleri vardır. kendiside bir göçmen olan sarkozy en büyük eleştriyi göçmenlerle ilgili düşünceleri ile almıştır. lakin haklıdır zira bırakın ülkelerin içinde bulunduğu göç sorununu yaşadığımız şehirlerde ( (bkz: istanbul) (bkz: mersin) (bkz: adana) ) bile göçle ilgili ciddi sorunlar yaşanmaktadır. sarkozy kesinlikle ırkçı değildir tam aksi fransadaki aşırı sağa olan kayışın önüne geçmek ve oyları merkez sağa çekmek için politikalar geliştirmişdir.
john maynard keynes
g8 zirvesine sarhos katilarak herkesi dumura ugratan fransiz cumhurbaskani,kendisi putin ile gorutukten sonra medyanın karsısına çıktıgında bildiginiz sarhostu,işte linki;


http://www.youtube.com/watch?v=i4u3449l5vi
sevmiyorum seni gaye
siyasi ve özel hayatı çalkantılarla doludur kendisinin. başta chirac olmak üzere bir çok siyasi elinden tutmuş, hemen hemen hepsine ufak çaplı kazıklar atmıştır. genç yaşta belediye başkanlığıyla başladığı siyasi hayatında hızlı yükselmiş, ırkçı tavırlarıyla tanınmıştır.
angelus
kendisi macar göçmenidir. babası zamanında "oğlum bu soyisim ile senden bir numara olmaz" demesine karşın tutmuş fransa ya cumhurbaşkanı olmuştur. akabinde kaderin cilvesi "ne oldum delisi" olmuştur.
pinkcat
kendisi de göçmen olduğu halde göçmenlere karşı takındığı sert tavır ile ’’bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’’ dedirten, bir nevi özünü inkar eden lider. fransayı kaosa sürükleyeceği ortada.
sirinsem gunahim ne
türk düşmalığının sebebi elbette soyadıdır.çünkü sarkozy macarca "çamur oğlu" manasına gelmektedir.efendim şimdi bunun büyük büyük dedesi mohaçlıymış.köylüler türk askerlerinden kaçıp ormana saklanmışlar.sonnra fırtınalı bir gece üstlerinde hayvan postlarıyla askerlere saldırmış,bizimkilerde cinler periler saldırdı deyip kaçmışlar.bu yüzden macar kralı bu köylülere 1628 yılında tek numarası arma sahibi olmak olan tırt bir soyluluk ünvanı vermiş.nicholas sarkozy’nin dedesi de bunlardan birisi.neden böyle abuk bir soyadım var diye dertlenirken sebebi aklına gelmiş ve o günden bugüne türk düşmanı bu lavuk.
freagl dreams
fransız soyundan gelmemesine rağmen milliyetçilikte aşmıştır. neden milliyetçi türkler tarafından sevilmez anlaşılamıyor aynı yolun yolcularıdır aslında.
independence
bugun itibari ile bo$anarak fransa tarihinde gorevi sirasinda bo$anan ilk cumhurba$kani unvanini aldi.ayrilik sebepleri de cok ilginc.

kar$ilikli bikkinlik.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol