herhangi bir mekanda bir arkadaş grubuyla oturulup verilen çay siparişi sonucunda sallama çay getirildiği zaman, daha önceden sallama çay içmemiş olan kişinin , içinde çay olan küçük poşetle ilgili girdiği ikilem durumudur.
kişi çayı karıştırdıktan sonra bu poşeti fincandan çıkarmalı mıdır, yoksa poşet fincanın içinde mi kalmalıdır ya da poşet fincandan çıkarılıp bir küllüğe veyahut çay tabağına mı konmalıdır? bu ve benzeri sorulara cevap bulmaya çalışılır aynı zamanda.
sallama cayin copunu ne yapaçağıni bilememek
(bkz: göte sokmak)
kül tablasına koysan sigara içenler için engel oluşturacak, çayın kenarına koysan görüntü kirliliği oluşturacak, kaşıkla sıkmaya çalışırken bi de elinden kaçırıp sıçratıp rezil olma durumu var...
çöpe atılır genelde, çöp kutularına. böyle küçük küçük olurlar, evlerde bulunur. sokaklarda da bulunur ama onlar büyüktür.
bu durumda yapılacak en iyi şey çöpü dışarı bir yere atmaktır. fincanda kaldıkça demi artarak çayın tadı acılaşır.
otobüste verilen sallama çayların çöpü, daha berbattır, üzerinize dökülme ihtimali çok fazladır. zaten sallantıda gidiyosunuz, bir de çöple uğraşmak zorunda kalmak çileden çıkarır insanı.
(bkz: geri dönüşüm)
poşetin bardak içinde kalması sonlara doğru demli bir çay içmenizi sağlar.güzel olur.
sallama çay değil mi?
(bkz: sallayın gitsin)
sallama çay değil mi?
(bkz: sallayın gitsin)
demleme çayın tirkakileri için ağız tadına zarar bir icat olan poşet çayın fincandan, bardaktan, kupadan çıkarılması da bu icatın lüzumsuzluğuna dem vurur. çöpünü, çay tabağına koysan akar, üstüne damlar. başka bir tabağa, köşeye bırakayım desen masayı rezil eder. çöpe atmak için ayağa kalksan, keyfin bozulur. külliyen zarar bir kültürdür, poşet çay ve çöpü.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?