erkeklerin cukleriyle düşünmeleri ve freud

hamartyl
erkek olmak doğduğunuz andan itibaren çevrenizdeki tüm insanlar tarafından size bir ölçü birimi, bir paye, bir davranışlar formu olarak sunulur. sanıldığı gibi iyi bir şey değildir. tersine erkek cinsinin hayatı boyunca başına bela olan bir durumdur. herkese, tüm dünyaya erkek olduğunu ispatlamak zorundadır. hep bu baskıyla yaşar. dayak yememeli, altta kalmamalı, askerlik yapmalı, statü sahibi olmalı, futboldan anlamalı, yatakta süper olmalı, organı küçük olmamalı, iyi para kazanmalı, malı , meli, malı, meli ...
kadınların erkeğin,cinsiyetinden dolayı,psikolojisinin bozulmasında rolü çok büyüktür. freud babasının hayrına libido, bilinçaltı, ensest vs. ile uğraşmamıştır. adamı buna iten iki kişi vardır hayatında; birinci etken üvey erkek kardeşiyle cinselliği yaşayan öz annesi, diğeri dadısı. dadısı freud’ u yıkamadan önce leğende kendisi yıkanır ve sonra kanlı suyla dolu??!!! leğende onu yıkarmış. cinselliğin saplantı haline gelmemesi ancak geri zekalı olmasıyla mümkün olabilirdi.
erkekleri çükleriyle düşünmekle suçlamak biraz haksızlık olmakla beraber reklam ve pazarlama anlayışını bu kışkırtılmış cinsellik üzerine olduğunuda gözden kaçırmayalım. yazık be erkeklere, onlara acıyın, koruyun, kollayın . göründükleri kadar güçlü değillerdir aslında, kadınlar tarafından - ve din ki; bu konu ayrı bir başlık gerektiriyor - sürekli başarılı olmaları zorlamasıyla yetiştirilmiş , egoları kumdan kaleler gibi olan çocuklardır.
tüyo vermek gerekirse ; bir erkekten intikam almak isterseniz onunla yatın ve onu yetersiz bularak aşşağılayın. devlet başkanı bile olsa işi bitmiştir o kişinin.

freud’ la ilgili kısımları merak edenler için;
“bilimsel bir peri masalı - sigmund freud” serol teber okuyan us yayınları

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol