komünist sözlük

ithilquessir
sozlugun yatay bir hiyerarsiye sahip olacagi, kimsenin moderator yada admin statusunde olmayacagi bir sozluktur.

yanliz dikey hiyerarsinin olmadigi bir sozlukte entrylerin kalitesi ve sozlugun devamliligi icin insanlarin bir dis otoriteye maruz birakilmaksizin cok guzel entry’ler yazmasi, yada en azindan kotu entry’ler yazmamasi beklenecektir. bunun icin sozluk kullanicilarinin tamaminin ustun ahlak degerlerine ve(veya) sozluk bilincine sahip olmalari gerekmektedir.

iste bu yuzdendir ki ilk basta bir sozlukte devrim olacak, butun moderatorler ve adminler banlanacak, daha sonra devrimi yapan grup butun kullanicilari gammaz statusune getirecek, ve komunist sozluk kavramina yukardaki nedenlerden dolayi uymayacak her kullanicinin en kisa zamanda banlanmasini saglayacaktir.

bu ara devrim sirasinda bircok kullanici haksiz yere banlanicak, ve devrimi yapan grubun otoriteyi kullanicilara devretme adina verdigi sozler, henuz sozlugun komunizm dusmanlarindan arinmamis olmasi sebebi ile ertelenecektir.

ha bir de elitizmden uzak durmak adina oylama sistemi olmayacaktir. yada entry yazdigi surece, her entry yazan ayni sayida oy alicaktir.

tanidik geldi mi ? ? ?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol