israil in filistin e dalması

0 /
mrvai
filistine allah yardım etsin fakat bu israillilerin yaptıgı soyumuzu kıramadılar o zaman biz kırıverelim soyları gibi birseydir.
alaban
insanda kendini parça parça edip, filistinli her bir çocuğun elinde birer taş olma isteğini yeniden uyandıran olay...
reddevil
uzun süredir spekülasyonları yapılan olay.okul münazaralarında bile bahsi geçebilen bir olaydır ama, nedense bazı mercilerde dikkat çekmemektedir.
ya basta viva zapatista
savaş ekonomisine dayalı, abd’nin başını çektiği kapitalist küreselleşmenin ingiltere ve israil’i de içine alarak bir taraf yaratması sonucu; sscb’de yıkıldıktan sonra hız kazanan genişleme, baskı ve hegomonya mücadelesinin bir sonucudur.sistemin kendisine değil bir aracına tepki göstermek ise çok da ayakları yere basan bir davranış değildir.malumunuz mevcut sistem ’’büyük balık küçük balığı yutar’’ anlayışına dayanmaktadır ve amaca karşı gelinmeden girişilecek hiç bir organizasyon insanlık adına sonuç ve başarı elde edemeyecektir.
unutulmamalıdır ki israil helikopterleri abd’nindir; unutulmamalıdır ki türkiye ordusunun abd’den alıp kullandığı araç gereçlerin modernizasyonu israil menşeilidir; unutulmamalıdır ki tüm bu savaş stratejisine dayanan ve bop (büyük ortadoğu projesi) adı verilen kurgu kapitalist küreselleşmenin kendi iktidarını yaşatması içindir.burda belki de en önemlisi abd, ingiltere ve israil’in başını çektiği bu savaş ekonomisine -yani kapitalist küreselleşmeye- karşı gelirken o ülkelerin halkları aleyhine yabancı düşmanlığı ya da dini düşmanlık ekseninden hareket etmemeyi öğrenmemizdir; anti emperyalizm, yabancı düşmanlığı değildir.
bitterend
rock’n coke gitmeme, cocacola içmeme ve amerika-israil ürünlerini elimden geldiğince kullanmama kararımın ne kadar doğru olduğunu gösterir.
alasara
kana susamışlığın bitmesinin tüm dünya tarafından susarak beklendiği kan deryası. uluslararası örgütlerin nasıl da bir ulusun örgütlediği saçmalıklar olduğunu görmeyen gözlere bir kez daha çivilediği tarih utancı.
watersky
karşısındaki insanların kendilerini alt etmesinden korktuğu için ne yapacağını şaşıran bir avuç gaflet sahibi insanın kana olan susamışlıklarını ortadan kaldırabilmek için yapmış olduğu hain plan.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol