namaz kilmayan her müslüman öldürülmeli

professor x
somali’nin başkenti mogadişu ve ülkenin bir kısmını kontrol eden radikal dinci aşiretlerden birinin liderlerinden şeyh abdalla ali, ’’şeriata uygun olarak her gün namaz kılmayan her müslüman öldürülmeli " şeklinde belirttiği hede.
capt it all
çok afedersiniz ama öncelikle;..........

1- bu sözü söyleyen ve "şeyh"geçinen ....... şahıs, "adam öldürmek" fiilinin günah olduğunu bilmiyor.

2- bırakın namaz kılıp kılmamayı, haramın alasını işleyen her insana "tövbe" kapısı açıktır. eğer tövbe gibi bir kavram var ise, namaz kılmayanı öldürmek nasıl olabilir? neden tövbe gibi bir kavram vardır? yoksa tövbe, "sonradan" pişman olup allahtan af dilemek değil midir?

3- aynı şahıs "şeriata uygun olarak" deyip rezil olmaktadı. şeriatta "namaz kılmayanı öldürmek" gibi birşey bulunmamaktadır, bulunamaz.

4- hiç namaz kılmadan cennete gidilebilir, çünkü allah kerimdir, rahimdir, bağışlayıcıdır. "namaz kılmamak" kul hakkı değildir, allah isterse bağışlar ve kul cennete gidebilir. ama adam öldürenler kul hakkı yemiştir bu sebepten cennetin yüzünü göremez.

5- tek bir kişiyi öldürmek, dinimizce tüm insanları öldürmek ile eşdeğerdir. tüm insanları allah yaratmıştır, ancak allah canını alır, sana ne oluyor bre ...... can alıyorsun?

6- senin gibi .......ler yüzünden ki sayıları pek fazla, dinimize leke sürülüyor, yanlış anlaşılıyor. bre ......, senin bu söylediğini duyan herhangi biri hiç müslüman olmak, dinin emirlerine uymak ister mi?

7- dinimiz hoşgörü dini değil midir?

daha da var, fakat benden bu kadar. siz sakın ola müslümanlığı bu ....... şahsın belirttiği gibi anlamayın, vardır böyle .......ler her yerde.


edit: noktaları okurken siz istediğiniz kelimelerle doldurabilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol