ata binmek

mrvai
bir spor türü olarak gunumuze kadar gelmistir. eskinin en onemli ulasım aracıdır. hatta atın onemi ile ilgili bir deyim bile vardır "at, avrat, silah"

not:silahlara karsıyız.
bonuspaterfamilias
ata binmek öyle türk fimlerinde zengin ailenin, çıtkırıldım asil kızının , toplumda statü elde etmek adına, haftasonları sevimli görünen toton dede rollarindeki kahyanın getirdiği kır veya siyah renkli asil saf kan ingiliz’e bisiklete biner gibi usulca binip hızla uzaklaşması gibi kolay değildir.

ata binmek için öncelikle atın sahibini tanıması gerekemektedir.atlar sanılanın aksine son derece duygusal hayvanlardır.üzerlerinde hiç tanımadığı, görmediği insanları taşımayı kesinlikle redderler.örnek için bkz ; tayyip erdoğan vakası

at ile evveliyatında kişisel ilişkiler içine giren zat, kolaylıkla hayvanı rahatlatacak ve olası tepme olguları asgariye indirilecektir.
ilk binişte hız yapmamak, gemi çok çekmemek ve hayvanın üzerinde iken fazla hareket etmemek gerekir.
durdurulması ise aykırı bir vaka-i hayriyedir.gemi fazla çekilmeden, tempo düşürülerek,çüş-bışşş vs. sesler çıkarmaya gerek kalmadan durdurmak mümkündür..

atna binmek insan psikolojisi üzerinde son derece olumlu etkiler gösteren bir eylemdir.öyle ki özellikle eyersiz binildi ise hayvanın koşmasına bağlı olarak sıcaklığını hissetmek ve
vücutların birleşlemesi tarifsiz bir duygudur..
faten
ata binmek sanildigi kadar zor veya sanildigi kadar kolay degildir..

ata binmek ilk seferde tehlikesizdir ,cunku insan can siperane yapisir ata ,ve buyuk ihtimal dusmez istisnalar disinda ,ata binecekler icin tehlikeli olan ata ikinci defa binmektir cunku nasil olsa gecen sefer dusmedim ,hayvan da tanidi beni ,superim ben nidalariyla ata binerseniz buyuk ihtimal duserseniz..

atdan dusmelerde cok buyuk tehlikeler yoktur cunku at gordugu insanin uzerine basmaz ,gormeden de basarsa orasini bilemem..

ata egersiz bildiginizde at ile adeta tek vucut olursunuz ,yol aldikca o terler ,o terledikce hissedersiniz ve sizde terlersiniz ,atin sıcakligini hissetmek insana ata binme duygusunu taddiran seylerin basinda gelir ..

ata binmek tek kelimeyle muthis bir seydir..
armes
çok güzel bir duygu.ata binmek at üzerinde rüzgarla bütünleşmek.rüzgarı ve hızı aynı anda hissettiren muhteşem duygu.spor amaçlı yapılabilir fakat bi kaç metre eni olan yuvarlak bi alanda değilde kendi doğasında binmenin tadıda bir farklıdır.fakat her güzel şey gibi bunun da riskleri vardır.atın huyunu tam bilmiyorsanız her an sizi sırtından atabilir.bunun dışında siz ona usulca yaklaşırken tepebilir başıyla vurabilir ayağıyla itebilir.bu riskleri göze alırsanız güzel bir duygudur hele bide atın yanında yavrusu tayda koşuyorsa onun o kıvraklığını izlemek insanı büyüleyebilir.
ithilquessir
bedensel aktiviteyi hayvanin yapip, kupayi insanin aldigi bir spor (!) turudur. yakinda kopekleri yuksek citlerin uzerinden ziplatmak da olimpiyat sporu olursa sasirmamak gerekecegini hatirlatir bize.

ha kupayi ata versek at ne yapicaktir o kupayi bilinmez.
nihilist
kanımca bir erkek imgesi olarak ata binmek kavramı organize isler’de oldukca basarılı bir sekilde ifsa edilmistir. bunun uzerine ne yazılsa kifayetsiz kalcaktır, ata binmek ole bir sey olsa gerek seklinde izlettirmistir sozkonusu sahne, orneklemden yola cıkıp bir gennelleme duzenlersek:

at- at uzerinde bir avrat- guzel bir avrat

uclesmesi at- avrat- silah uclmesinin milenyum denilen su zınnık yuzyılda yerini almıs bulunmaktadır...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol