amerika kitaşıni türkler buldu

fergadan
cezmi yurtsever in iddiası. iddiasının dayanağı piri reis in haritasındaki şifreler. buna göre türkler, bilinen keşiften 25 yıl önce amerika yı keşfetmişler ve orada bir ülke kurmuşlar.
sen ne yazar eysin oyle
bu saatten sonra cok da önemli olmayan bir bilgi.biz bulmus olsak ne olur olmasak ne olur?
hep eskilerle övünüyoruz milletçe.su an oranın sahibi kim?a.b.d. cok mu iyi birşey yapmısız?

capt it all
bulup bulumadıklarında emin değilim, ama, türk denizcilerin, teorik olarak, amerikanın olması gereken yerde bir kara parçasının olduğunu biliyorlarmış.
tralier
amerika kıtasının ilk olarak eski zamanlarda, vikingler tarafından bulunduğunu düşünürsek olayın saçmalık olduğu anlaşılır.

vikinglerin destanlarında geçen ’yeni toprak’, yani şuan ki amerika kıtası piri reis’in daha dedesinin dedesi doğmadan önce bulunmuş idi.
capt it all
kızılderililerin genetik özelliklerinin farklı olmasından, yani kızıl derili olmalarından ve sakalsız olmalarından dolayı asyalı olamayacağı bir gerçektir. ama kızılderililerin mağara resimlerinde tapındıkları her neyse, insan suretinde ve "sakallı" idi. ayrıca sarışın mavi gözlü idi. bu da, zamanın behrinde oraya asyadan birilerinin gidebilmiş olma olasılığını güçlendiriyor. ha bir de uzaylıların var olduğuna kanıt olarak gösteriliyor. peki bunun başlıkla alakası var mı? evet var. zamanında amerikaya gitmiş sakallı sarışın şahsiyet bir türk olabilir.
insomnia jim
kimbilir belkide dogru bir tesbittir zira yilin belli bir zamani rusyanin kuzeyi ile amerika arasinda buzdan tabaka olusmaktadir zira bundan kac yuzyil oncesinden bahsediyoruz o zaman havanin daha sert olmasi kacinilmaz boylece turkler turkluklerini gosterip bir ogs sistemi ile gecmis olabilirler.

ama sunu da soylemekte fayda var sikilmis gotun davasi olmaz.
nefes
amerikayı türkler keşfetti, kızıl derililer de türk dolayısı ile hatta ingilizler ve galyalılarda türktü aslında.
anarchy
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;
" Oysa, Kolomb'dan 314 sene önce, 1178'de, Müslüman denizciler Amerika kıtasına ulaşmışlardır. Hatta, Cristophe Kolomb'un hatıralarında, Küba kıyılarında, dağın tepesinde bir caminin varlığından bahsedilmektedir".

Başlığı kilitleyebilir miyiz?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol