pro evolution soccer 6

0 /
sepulturk
yaklaşık bir haftadır oynayıp hakkında bazı belirlemeler de bulundugum oyundur. şöyle ki;

-ilk olarak oyun yavaşlamıştır pes5’e göre. öyle topu ayağa alıp da harala gürele gitmek yoktur.

-oyuncu fiziklerinin hesaplanması da tekrardan ele geçmiş. oyuncunuz ne kadar hızlı teknik olursa olsun sağlam bir defans oyuncusu omuzu koydugu zaman bise yapacak birşey yok.

-öylesine atılan paslar artık yerini bulmuyor. pas tuşuna basarken kesinlikle atacağınız adamı görmeniz ve ona göre pas atmanız lazım.

-paslar artık öyle tak diye füze gibi değil. olması gerektiği hızda. yavas sakin sakin gidiyor.

-oyuncunuz koşarken şut tuşuna ya allah diyip basarsanız o top dağlara taşlara gidiyor artık. kaleyi tutma gibi bi olasılığı yok hatta en az 3-4 metre farkla çıkıyor. ama eğer şut tuşuna basmadan öcne topun pozisyonu ve oyuncunun durumu iyi ayarlanırsa mükemmel goller oluyor.

-şutlar artık eskisi gibi kalecilerin eline yapışmıyor. topları genellikle sektiriyor kaleciler ve fırsatçı forvetlere gün doğuyor. ilk başlarda hoşa giden bir özellik olsa da bir müddet sonra saç baş yolduruyor.

-pes5’te tam bir karın ağrısı olan taç atma işi biraz daha kolaylaştırılıp savunma oyuncularıyla topu atacağınız oyuncunun arasındaki mesafe uzatılmış.

-hakem oyunda yok gibi birşey. çok zor faul çalınıyo ama çok kolay kart görülüyor. eğer pes5’teki gibi "nasıl olsa kart görmem" mantığıyla topa kayılırsa o maç bitmez.

-kafa vuruşları artık tamamen sizin kontrolünüze geçmiş. havadan gelen bir top için önceden tık tık tık tuşa basmak pek işe yaramıyor artık. top tam gelmeden önce basılan bir tuş çok etkili olabliyor. hava topu için etkili bir diğer etken de oyuncular arasındaki güç farkı. güçlü olan diğerine omuzu koyup o topu alıyor.

-savunma yapmak artık çooook zor olmuş. pas tuşuna basıp savunma artık intihar etmekle eş değer sayılıyor oyunda. bir kere savunmada r2 tuşunun etkisi çok daha hissedilir boyutlara gelmiş. yanyana koşulan adama r2’ye basılıp atılan ufak bir omuz darbesiyle topu çok rahat ele geçirebilyosunuz. ama dikkatli olmak gerekli bunu yaparken zira eğer zamanlamayı tutturamazsanız oyuncunuz direkman oyundan düşüyo.

-pes5’te zorlaştırılan ara paslar bu oyunla artık iyice imkansız bir aşka dönüşmüş. orta sahadan hızlı koşan bi oyuncuya ara pas atıp kaleciyle karşı karşıya kalmak artık çok zor. ancak kısa mesafeli ve çok akıllıca atılan ara paslar ölümcül olabiliyor.

-oyun ilk oynandığında avantaj olayının kalktığı düşünülse de bu olay hala var. avantaj oldugunu artık hakemin kollarını açıp devam işareti yapmasından anlıyoruz.

-oyunda her zamanki gibi en sıkıcı durum lisans problemi. bundesliga artık oyunda yok. ve daha bir çok avrupa klubü. belki de oyunun fifa serisinden tek eksiği bu.

-oyunun grafikleri pek değişmemiş hala aynılar.

-spikerler ise her zamanki gibi odunlar. insanı hiçbir şekilde oyuna motive edemiyolar.

-oyuna eklenen yeni bir oyun modu ise randomize match kısmı. burda istediğiniz dört takımı seçiyorsunuz ve bilgisayar size bu dört takımın oyuncularından karma bir kadro çıkarıyor. çok eğlenceli olduğu söylenebilir.

son olarak oyunu test etmek amacıyla 2.4ghz işlemci, 256mb ram, geforce fx 5500 ekran kartlı eski makinemde denedim ve gayet başarılı bir sonuç aldım. 800x600 çözünürlükte ve medium detayda gayet iyi bir performans verdi oyun.

efendim alın oynayın, oynatın sınavlarınızı yakın.

(bkz: copy paste değil alınteri)
van ness
fifa 07 ye göre daha gerçekçi ama özellikle pc oynanıyorsa fifa 07 beş basar bu oyuna. bir kere defans yapmak inanılmaz zor. kanatlardan ortalarda futbolcular yetersiz. en iyi takım bu anlamda italya. toni ve gilardino oyunu domine edebiliyor. bazı sorunları var bu oyunun. mesela bir pas attınız orada kimse yok. kendi topunuza koşamıyorsunuz veya rakip defanstan topa vurdu size çarptı önünüz boş o zaman arkanızdaki adam aktif hale geliyor. bunu birkaç defa yaşadım çok saçma. fifa 07 grafik olarak gerçekçi değil ama futbol mantığı olarak daha iyi hazırlanmış bir oyun. en azından defans yapabiliyorsunuz. pes 06 da top rakibin ayağına geçtin mi rakip çok zayıfta olsa real madrid defansının arkasına sarkıyor. pes 6 bu anlamda zor yani adamı öyle yakalayıp r2 tuşuna basmanız lazım ki top alabilesiniz yoksa sepulturk un dediği gibi oyuncu sçma bir şekilde direk oyundan düşüyor ve adam diklemesine ceza sahasına girebiliyor.pes 6 ın avantajı menülerinin hızlı olması maalesef fifa 07 nin menüsü öküz kadar yavaş ve de saçma sapan bazı şeyler var. menajerlik oynuyorsunuz bir dünya maç ve kupa almışsınız oyuncuda mutsuz ve gönderiyorsunuz. daha ağzınızla kuş tutsanız yaranamıyorsunuz. pes 6 çok gerçekçi grafikler çok sağlam ama bezdirici. fifa 07 daha aptal ve yavaş ama oynaması daha zevkli.
niphrendil
kesinlikle bilgisayara karşı oynanmaması gereken oyun. kafaları yedirir top almaya çalışmak. zira top almak çok zor. en iyisi bir arkadaşınızla karşılıklı oynayarak pesin tadına varmaktır. dipnot olarakta eğer ronaldinhoyu iyi kullanırsanız kimse sizden top alamaz.
myname
bir önceki oyun olan pes 5i gören pes fanatikleri bu oyunu sabırsızlıkla bekliyorlardı. çünkü pes 5 nefis bir futbol oyunuydu ve pes 6 nın pes 5 e göre daha zevkli ve gelişmiş olmasını bekliyorlardı. fakat pek de beklediklerini bulmuş gibi gözükmüyorlar. bunun nedeni ise pes 6 nın güzel olmayışı değil pes 5 in harika bir oyun oluşudur. şayet pes 5 çıkmasaydı da pes 6 bu haliyle piyasaya sürülseydi yine çok büyük yankı uyandıracaktı. bana göre pes 6 abartıldığı kadar kötü bir oyun değil ve hala piyasadaki en iyi futbol oyunudur.
alchoburn
zorlukları nedeniyle sevdiğim ve oynamaktan zevk aldığım oyunserisinin devamı...yalnız pes 10’da artık gol atmak imkansız olacak gibime geliyor her oyunda en az bir iki şeyi zorlaştırıyor bu adamlar...
van ness
allem edip kallem edip beni yine kendine bağlayan oyun. bilgisayara karşı oynamak çok zor ve lig usulu oynuyorsanız ilk iki felaket çekişiyor maç kaybetmiyor rakip takım. zor oynaması keyifli ama futbol mantığı açısından daha da geliştirilesi ve bir zahmet takımların isim hakkı alınası oyun.
nick nicki nickince
ceza sahası yan çizgisi içinden ceza sahasına dalıp pas çıkarmak suretiyle bir maçta, özellikle arkadaşla oynanıyorsa, 20 gölün bile sığabileceği dünyanın en iyi futbol oyunu.
retrocessolivre
hakemlerin davul olduğu oyundur. kayarak müdahele yapıp rakipe temas olmaksızın top alınır, hakemimiz umarsızca faulünü çalar... hoşgeldi 23 nisan.
comengineer
pes6 olarak da yazılır.kral serinin kral versiyonudur.
yenilenin pes etmediği , yenenin doyamadığı "pes yani, adamlar yapmış " dedirten oyundur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol