pro evolution soccer 6

sepulturk
yaklaşık bir haftadır oynayıp hakkında bazı belirlemeler de bulundugum oyundur. şöyle ki;

-ilk olarak oyun yavaşlamıştır pes5’e göre. öyle topu ayağa alıp da harala gürele gitmek yoktur.

-oyuncu fiziklerinin hesaplanması da tekrardan ele geçmiş. oyuncunuz ne kadar hızlı teknik olursa olsun sağlam bir defans oyuncusu omuzu koydugu zaman bise yapacak birşey yok.

-öylesine atılan paslar artık yerini bulmuyor. pas tuşuna basarken kesinlikle atacağınız adamı görmeniz ve ona göre pas atmanız lazım.

-paslar artık öyle tak diye füze gibi değil. olması gerektiği hızda. yavas sakin sakin gidiyor.

-oyuncunuz koşarken şut tuşuna ya allah diyip basarsanız o top dağlara taşlara gidiyor artık. kaleyi tutma gibi bi olasılığı yok hatta en az 3-4 metre farkla çıkıyor. ama eğer şut tuşuna basmadan öcne topun pozisyonu ve oyuncunun durumu iyi ayarlanırsa mükemmel goller oluyor.

-şutlar artık eskisi gibi kalecilerin eline yapışmıyor. topları genellikle sektiriyor kaleciler ve fırsatçı forvetlere gün doğuyor. ilk başlarda hoşa giden bir özellik olsa da bir müddet sonra saç baş yolduruyor.

-pes5’te tam bir karın ağrısı olan taç atma işi biraz daha kolaylaştırılıp savunma oyuncularıyla topu atacağınız oyuncunun arasındaki mesafe uzatılmış.

-hakem oyunda yok gibi birşey. çok zor faul çalınıyo ama çok kolay kart görülüyor. eğer pes5’teki gibi "nasıl olsa kart görmem" mantığıyla topa kayılırsa o maç bitmez.

-kafa vuruşları artık tamamen sizin kontrolünüze geçmiş. havadan gelen bir top için önceden tık tık tık tuşa basmak pek işe yaramıyor artık. top tam gelmeden önce basılan bir tuş çok etkili olabliyor. hava topu için etkili bir diğer etken de oyuncular arasındaki güç farkı. güçlü olan diğerine omuzu koyup o topu alıyor.

-savunma yapmak artık çooook zor olmuş. pas tuşuna basıp savunma artık intihar etmekle eş değer sayılıyor oyunda. bir kere savunmada r2 tuşunun etkisi çok daha hissedilir boyutlara gelmiş. yanyana koşulan adama r2’ye basılıp atılan ufak bir omuz darbesiyle topu çok rahat ele geçirebilyosunuz. ama dikkatli olmak gerekli bunu yaparken zira eğer zamanlamayı tutturamazsanız oyuncunuz direkman oyundan düşüyo.

-pes5’te zorlaştırılan ara paslar bu oyunla artık iyice imkansız bir aşka dönüşmüş. orta sahadan hızlı koşan bi oyuncuya ara pas atıp kaleciyle karşı karşıya kalmak artık çok zor. ancak kısa mesafeli ve çok akıllıca atılan ara paslar ölümcül olabiliyor.

-oyun ilk oynandığında avantaj olayının kalktığı düşünülse de bu olay hala var. avantaj oldugunu artık hakemin kollarını açıp devam işareti yapmasından anlıyoruz.

-oyunda her zamanki gibi en sıkıcı durum lisans problemi. bundesliga artık oyunda yok. ve daha bir çok avrupa klubü. belki de oyunun fifa serisinden tek eksiği bu.

-oyunun grafikleri pek değişmemiş hala aynılar.

-spikerler ise her zamanki gibi odunlar. insanı hiçbir şekilde oyuna motive edemiyolar.

-oyuna eklenen yeni bir oyun modu ise randomize match kısmı. burda istediğiniz dört takımı seçiyorsunuz ve bilgisayar size bu dört takımın oyuncularından karma bir kadro çıkarıyor. çok eğlenceli olduğu söylenebilir.

son olarak oyunu test etmek amacıyla 2.4ghz işlemci, 256mb ram, geforce fx 5500 ekran kartlı eski makinemde denedim ve gayet başarılı bir sonuç aldım. 800x600 çözünürlükte ve medium detayda gayet iyi bir performans verdi oyun.

efendim alın oynayın, oynatın sınavlarınızı yakın.

(bkz: copy paste değil alınteri)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol