sütlü çay

van ness
yurt dışında çayın bilinen hali. özellikle ruslar bayılır. yurt dışında bir otelde sabah kahvaltısında çay isterseniz nolur nolmaz "black tea" deyin. yoksa çay sütlü olarak servis edilebilir.
seferyan
ingilizlerin olmazsa olmazı, ben bir ingilizim demek için işaret fişeği misali göstermelik olarak ülke dışında talep ettikleri ve bizim memlekette ise bizden istediklerinde aval aval yüzlerine bakmamıza neden olana damak tadı
totik
süt ve çayın birbirine oranının önemli olduğu, doğru ayarlanırsa çayınıza şeker katma gereği bile duymayacağınız ve en önemlisi çayla ilgili kalıpları kırma gereğini vurgulama ihtiyacı yaratan denenmesi gereken birleşim.
minorminorit
sağlıklı ingiliz bireyler arasında yüzyıllardır çay ya da sütten önce hangisinin konulacağı tartışmalarına neden olmuş çay hazırlama biçimi.
totik
çeşitli mekanlarda istendiğinde suratınıza acayip şekilde bakılan çay çeşididir. demli çay bulunmadığı zaman içilmese daha iyidir zira poşete süt iyi gitmez. ancak bunu bilmeyen garsona o zaman ben bitki çayı alayım dediğinizde sütlü olacak değil mi demesi muhtemeldir.
elma sekeriiii
bu bilindik anlamdaki çaya tekabül etmez.

çay sadece su ile demlenir ve içime hazır hale getirilir. ancak bu ingiliz usulünde çaya su katılır ve tat bamba$ka hale gelir.
ilginctir, zamanında süte su karı$tırıp satan sütçüler annelerimiz tarafından kazıkçı $erefsiz hatta pezemenk olarak adlandırılırken; $imdilerde suya süt katılması olaya egzotik bir bakı$ açısıyla yakla$mamızı saglıyor.

$ahsi fikrim mi?
----ahanda bu----

lan iyi ki cırcır olmuyo bunlar.

----ahanda bu----
aello
adam gibi yapılırsa şahanedir. kulağımıza iğrenç gelmesinin sebebi biz ince bellide suyla karıştırıp içmeye alışığızdır çayı; alışkanlıklarımıza ters gelir yani. ama güzeldir yine de.
nevermore
ıdeal ölçüde 200ml çaya 15gr süt ilavesiyle olur. yurtdışında minik süt paketleri satılır zaten file içinde. çaya şeker atmaya lüzum kalmaz. sigara ile de iyi gider. çayı yumuşatır. tavsiye edilir. yapilisi: demledigim cayi once kupaya koyuyorum ardından süt ilave ediyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol