sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir

blackpresser
bir aralar teoman’ın da söylediği sevdim seni bir kere adlı şarkı da geçen bir sözdür. ki hakketen de öyledir. nicelerimiz yaşamışızdır bunu. bazen güzel bir yönünü bazense bir kusuru sevmişizdir. öyle görünmüştür ki gözümüze seviyorum demeye yetmiştir. sevilen kişi ile alakalı değil tamamen seven kişinin gözünün gördüğüdür. ki bunu güzelliğin on par’etmez bu bendeki aşk olmasa dizesi ile de açıklayabiliriz.
quantitatif
sevgi anlaşmaktır,paylaşmaktır.niteliği paylaşıldıkça niceliği artar ve ömrü uzar.aşktır nedensizce olan.kement atamadığın duyguların tamamı gibidir aşk.sevgi için cesaretin yanında yürekte gerekir.aşk birden çoşturur,alevlendirir ama sevgi mum alevi kuvvetinde olsa bile için için yakar yürekleri ısıtır.aşk bitendir,sevgi kalandır.bölen o’dur(ya da her şey),bölünen sensin’dir.aşk doğaya aykırıdır.sevgi ağaçtaki yaprakların günü geldiğinde sararıp toğrağa düşüp,karışması gibi ve yeni canlıların oluşmasına sebep olan o doğası gereği özünde uyumu barındırır.sevgi büyük değildir belki an gereği aşktan ama mütamediyen yaşanılandır.
cucugamusi
"insani, bir seye veya bir kimseye karsi yakin ilgi ve baglilik gostermeye yonelten duygunun,
dusunce,duygu ve amac bakimindan birlesmekle ilgisi yoktur"(sevgi ve anlasma karsiliklari birebir tdk dan alinmis ve tarafimdan anlamli cumle haline getirilmistir.)eee neyle ilgisi vardir baslik ya..
laluska
ozdemir erdoganın bir bestesidir, teoman cover yapmıştır sadece. ayrıca teoman şarkının devamını söylememiştir: "hayatta en zor olan bir insanı tanımak, kabul etmek huylarını, değişmeden bir olmak"

demek ki neymiş sevmek anlaşmak değilmiş, ortak zevkleri paylaşmak değilmiş, her türlü fikir ayrılığına rağmen, birbirini değişmeye zorlamaksızın hayatı paylaşmakmış, evet.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol