kus kakasi ekonomisi

henuz uc yasinda bir kardesim var
maliye binalarının çatılarındaki kuşların gübrelerini toplayıp, gübre isteyen çiftçilere hazine yararına satılması elbette iyi düşünülmüş bir girişim...

aşağıdaki kuşların yolunması ile çatıdaki kuşların kakası ekonominin düzelmesi için olumlu işaretler veriyor olmalı ki ``düzelme başladı`` diyorlar... ben bakanlıklar semtindeki çınar ağaçlarına akşam saatlerinde salkım salkım konan sığırcık kuşlarına da her zaman güvenmişimdir... oralarda dolanan, bakanlıklara girip-çıkan iş bitiricilerin, siyasilerin, bürokratların kafasına çişlerini yapmaları, toplum adına ilahi bir adaletti... politikacı-bürokrat mı geçti alttan?.. her zaman kafalarına çişlerini yaptılar... sağ olsunlar, var olsunlar... koyun bunun üzerine maliye binalarının çatısında yaşayan güvercinlerin ulusal ekonomiye çiş yaparak katkılarını... ana iktidar partisinin ambleminde bir kuş olmasını ve onun da ulusal her şeye katkısını ekleyin... işte kuş destekli sistemden bir kesit: tügsaş, tarım ülkesi türkiye`nin gübre sektöründeki tek kamu girişimiydi... özelleştirilmesine karar verildi ve yağma başladı... aşçıyı daire başkanı, berberi müdür yaptılar... yönetim kurulunda bir emekli general var, iki diş hekimi, bir muhasebeci, bir gazeteci, bir imam-hatip öğretmeni... tarım ülkesinin tüm gübre gereksinimini, yurtdışından gübre ithal eden cingözler ile bürokratlarla can-ciğer yerli gübre sanayii karşılıyor... onlar oluk gibi para kazanıyorlar, milletin malı tügsaş ise tahmin edeceğiniz gibi battı, birisine bedava verilmeye hazır... peki bu açık nasıl kapatılır?.. kuşlar... gübre sanayiini bitirip, tavan arasındaki kuş gübrelerini satarak... sonunda kuş kakasına dayanan serbest piyasa ekonomisinin iflası bu değilse nedir?.. yine tek çözüm var; sil baştan... ama bunu yapacak olan toplum ise yorgun-bezgin... sesi-soluğu yok, tepkisiz ve sinik... ben bakanlıklar semtindeki ulu ağaçlara tünemiş sığırcık kuşlarına güvenmeliyim... millet adına... sağ olsunlar, var olsunlar... .
ohannessenpetersburgerking
guney amerika ulkelerinin bir cogunda ayni seyi yarasalar icin uygulanmaktadir. bilinen bir gercek vardir ki, bu malum ulkelerin ekonomisinde gerek ithalat, gerekse ihracat bakimindan yarasa boku buyuk onem tasimaktadir. nitekim yarasa denen hayvanlarin bocekle beslendigi, yani gubreleme isleminde diger inorganik gubrelere nazaran cok cok daha fazla etki yaptigi dusunulurse,bu boku ithal edecek ulke sayisi hafife alinamaz. her ne kadar guvercin gubresi protein yonunden yarasa gubresi ile yarisamada diger gubrelerden kat kat daha fazla ise yarayacagi kesindir. lakin toplama islemi pek bi zahmetli olur kanisindayim. guvercinlerin altini baglamak ve belirli araliklarda degistirmek uygulanabilecek en mantikli yoldur, kanaatindeyim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol