alışkanlık

rhapsody
insanoğlunun yaratılıştan itibaren edindiği davranış şekilleridir.insan asla ama asla bu alışkanlıklarından vazgeçemez
insomnia jim
bunun sonucunda ise o alistiginiz seyi birakamamak dogar aslinda kisiden kisiye irade degissede onu birakmak istemeyen en buyuk etken sizsinizdir.kisiden kisiye degismesi ile unlu iyisi de mevcuttur kotusu de.
brahma
alışkanlık bütün canlıların bir özelliğidir. çeşit çeşit alışkanlıklar mevcuttur.sonradan kazanılan bir özelliktir.herkesin sahip olduğu alışkanlıklar mevcuttur.insanın hayatında olmasından zevk duyduğu alışkanlıklar da vardır. alışkanlık olmasa zaten bu dünya çekilmez.o kadar çok yanlış giden şey var ki insan göre göre kabullenir bunları.alışır bu insanlara,yaptıklarına.bu düzen zaten alışkanlıkların üzerine kurulmuş.siyasette aynı yüzleri görmeye de alıştık biz,ceplerine para indirmelerine de alıştık biz,ülkeyi satmalarına da alıştık biz.biz öyle insanlarız ki alışamıyacağımız hiç bir şey yoktur.
with all my love
ali: bak bu çikolatayı sakın yeme.
ayse: neden?
ali: e alışkanlık yapıyo çünkü.
ayse: yoo ben tam dört yıldır yiyorum.hiç alışkanlık yapmadı.
ali:!?
cokoprens
aynı eylemin sık sık tekrarlanması sonucu, neredeyse otomatikleşen ve kolayca, çabasızca gerçekleştirilebilen kalıcı bir öğrenilmiş davranış yapısı. bu davranış yapısı fiziksel olabileceği gibi, bilişsel, duygusal, algısal, tutumsal vb. de olabilir. budavranış yapıları zamandan, enerjiden vb. tasarruf sağlar ancak, çok katı olması halinde yeni durumlara uyum sağlamayı engelleyebilir.
cokoprens
sigara, uyşturucu vb. alışkanlığı. ancakbunun yerine madde veya uyuşturucu bağımlılığı gibi terimler kullanılmaktadır.
cokoprens
belli bir türün tipik davranış yapısı. burada kastedilen, öğrenmeden çok kalıtsal, türe özgü davranış yapısıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol