ekolojik evrim

walide sultan
artik ukteler oyle evrimlesti ki; sekilde goruldugu gibi siparis uzerine yazilmaya baslanmasi evresine gelindi.
ukteyi bulup cikaran sevgili bilgic de bu konuda fikir beyan etmemi istiyor. sagolsun boyle agir bir mevzuya fikir aciklayacak kapasitede gordugu icin. oyle miyizdir-degilizdir elbette. oysa kendisi de bunu aciklayacak deger de bir yazardir. neyse mutevazilik etmis, paye vermis payeleri cok olsun diyelim.
simdi bu hedeyi aciklamak bize dusmez mesela new york eyalet universitesi evrim ve ekoloji bolumu profesoru dr. douglas futuyma bu konuya kendini adamis cok eserler uretmis bir kisidir. arzu eden, bu konuda aydinlanmak isteyenler onun yazilarina ulasabilir.
buraya madem baslik acilmis bu konunun butun dunyadaki en uzman kisilerinden biri olarak kabul edilen dr. futuyma’nin yazilarindan bir paragrafla aciklamasini yaparak boynumuzun borcunu yerine getirelim;

"evrim, gercektir. tatmin edici ve bilimsel tek aciklamadir. yaradilis, bilimsel surecin tam ziddi ve inanca dayalidir. yaradilisin ve akilli tasarim dusuncesinin, bilimde yeri yoktur."dr. futuyma

umariz, ukte sahibi bilgice biraz yandan da olsa tatmin edici bir izahat olabilecektir.
eger ukte sahibi bilgic bu konudaki inancimizi merak ediyorsa, dr. futuyma’yida yaratanin allah olduguna inaniyor baska da bir izahata gerek duymuyor, bu satirlarin; muhafazakar ama ayni zamanda her tur fikre inanmak boyutunda olmasa da en azindan okuyup yazacak ve anlayacak kadar acik olan yazari.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol