ben sen bir de dayım

aias
genç turkcell reklamlarında iki aşığın konuşması esnasında er kişinin hatuna söylediği repliktir.
tamamı şöyledir:
-aşkım şu evrende kimse olmasa,bir sen, bir ben, bir de dayım olsa ne güzel olur.
+dayın neden berkay?
-dayım çok matrak adam,bizi gülmekten öldürür aşkım.
+kapattım berkay.
stella
turkcell gece ku$u reklamindaki çocugun yaptigi espri . kiz niye diye sorunca da "çok matrak adamdir ya, güldürür bizi." diyor ki asil güldüren yeri orasi.
imgoindeeperunderground
bu dayı denen kimse, baba yarısı olarak bilinen amcadansa tercih edilmiştir ve sebepleri olmalıdır diye düşündüm. nedense dayı imajı insan hayatında amcaya nazaran daha yumuşak, hakikaten bir kanka edası ile durduğundan mıdır, yoksa insanlar anne tarafı olan bu insanları kendilerine daha mı yakın bulurlar? ya da bunlar sadece bir tesadüf müdür?
amca nedense benim gözümde de bıyıklı ve maço bir imaj çizerken, daha samimi davranmak istediğim taksicilere mesela "dayı ben sağda bi yerde rica edeyim" demeyi tercih ederim. orada "amca ben sağda rica edeyim" dediğinizde amca kelimesi yaş farkını vurgulayan bir imaj çizerken, dayı bir samimiyet göstergesidir ve bu sanki bi reklamda 3. kişinin dayı olarak seçilmesinin de sebebidir. aileden olması olayı bir adaya sevgilisi ile düşerken yanına kanka almak isteyen kişinin sevgilisini kaptırma ihtimalini ortadan kaldırırken, ailenin en seçilebilir meşru ferdi olarak ve bir samimiyet göstergesi olarak dayının seçilmesi zannımca gayet mantıklıdır. bence çok güzel düşünülerek hazırlanmış bir metindir, metin yazarı da bu durumda gayet başarılıdır.
buna mukabil, sevgililerin bir noktalama işareti olarak aşkım kullanmasına da çok güzel parmak basmıştır, bunun için de ayrıca tebrik gerektirir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol