ihlas armutlu tatil köyü

denemeler
her hafta sonu olan tanıtım turu için günlerce bıkmadan usanmadan aradıkları, "artık yeter gına geldi" diyerek gitmeye karar verdiğiniz, gittiğinizde "pardooooon"cuların gazıyla muhakkak bir yer satın aldığınız,genel görünüşü islami yaşama uygun(haremlik selamlık havuzlar,kadınlara özel plaj)mekanları ile gayet güzel planlanmış,estetik açısından muhteşem,lüx tatil köyü.
carpediem
bir kere telefonla bilgilendirme amaçlı arayıp hayatının hatasını yapmış bir çalışana sahip yer. adama telefon sapigi muamelesi yapmıştım, telefonu bir güzel suratına kapatmadan önce bir ton şey söylemiştim. telefonu adamın suratına kapattıktan sonra adam tekrar aramış ve "telefon öle kapatılmaz, böyle kapatılır!!" diyerek telefonu suratıma kapatmış ve kinini kusmuştu bana. o anda çok şaşırmış sonra da üzülmüştüm.

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
(bkz: sevgili günlük)
goetica
her hafta bıkmadan usanmadan arayıp tam yarım saat boyunca konusma kapasitesine sahip ve arayan kişiye evin sahibinin evde bulunmadığını benim de evin temizlikçisi olduğunu söylediğim halde "olsun biz size anlatalım kimbilir belki bir gun" diyebilecek yüzsüzlükte insanlar barındıran şirket ve onun iğrenç tatil köyü.
independence
yakla$ik bir saat oncesine kadar hakkinda zerre fikrim yoktu, ta ki yarin bir sebepten oturu en azindan deniz otobusu iskelesine gitmem gerektigini anlayana kadar. sonrasinda minik bir ara$tirma yaptim burasi ile alakali, akabinde anladim ki tatil köyü degil bildigin islami nazi kampiymi$.

neyse o konuda detaylara girmeyecegim, detaylandirmak istedigim konu esasen farkli bir konu.

17:45 de yenikapidan bu koye gitmek istiyorsaniz ve aklinizda "gorur ak$ama donerim eheheh" gibi bir du$unce varsa yava$. o "eheheh" $eklindeki mizahi gulu$un elinde patlayabilir, patlayacaktir.

yok arkada$im, 17:45 de buraya gittikten sonra donu$un yok istanbula. sike sike kalacaksin en az bir gece.

tamam kalalim da nerede kalalim?

tek ki$i isen "otel konseptinde olmadiklari icin" seni tatil koyunde barindirmiyorlar haci. e o zaman ne yabacagiz deme, armutluya git termal otelde kal. peki guzel ama?

amasi $u;

e orada da yer yok? kaldin mi oyle dimdizlak mal gibi ortada? armutlu tatil koyunden yalova’ya hicbir $ekilde o saatlerde ula$im yok. oradan olmadigi gibi armutlu’dan da yok. taksi tutabilirsin bak ama taksiciler de armutlu yalova arasi 200 lira cekiyorlarmi$ hafiz.

yani yazar bu metinde aslinda demek istemi$ ki, gitme oralara. ne gunu birlik gitmeyi du$un ne de tatil icin. olm evde yaktigin elektrigin parasini bile aliyorlarmi$ senden. harcadigin suyun, kullandigin internetin. havuza giri$ bile paraliymi$ ki zaten havuzlar da haremlik selamlikmi$. gitme yani, yapma bunu.
independence
odalarda internet hak getire. ancak evden modem getireceksin ve evde kullandigin ttnet $ifresi ile baglanacaksin, yoksa yok. alternatif olarak ali$veri$ merkezine gideceksin ve orada bulunan interneti kullanacaksin ki onun da sanirim hizi 100kb/sn civari olsa gerek. yani ozetle yazik bir yer, vallahi bak.

sagda solda fink atan car$afli hatunlari mevzubahis bile etmedim farkindaysan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol