uyurken duyulan sivrisinek sesi

underpressure
insanın sinirini bozan en ciddi durumlardan biridir. gecenin bir yarısı, uyumaya çalışan kişiyi sağlı sollu etkisi altına alan "vızzzzzz vıııızzzz" sesleri sanki bir kabustaymış gibi hissettirir.
napoleon ve josephine
sinir bozucu, igrenc vizilti... tahammul etmek o kadar zordur ki, en sicagindan bir agustos gecesinde, o sesi duymamak icin tum vucut, kafa dahil yorganin altina sokulur, sicaga ragmen uyuyuncaya kadar bu sekilde, kamuflaj pozisyonunda beklenir.
ankakusu
bazi insanlari uyutmaz. sinegi oldurene kadar yatagina yatirmaz.
boyle kisiler lambayi yakar sinegi oldurene kadar yatmazlar. boyle bir huylari vardir.
cikolata
insani insanliktan cikartan durumdur, o sivrisinege en acili iskenceleri uygulayasi gelir. sonunda bir sekilde duvara yapisik olusu gorulmeden tekrar uykuya gecilemez.
max
hayatta en illet olduğum şeydir.bir imkan olsa bir ünite kan verip koyucam odanın köşesine.ordan takılsın elemanlar.hadi tamam yaşamak için kan emmek zorundasın.anladık.peki o lanet sesi nie çıkarıyosun.em kanını sonra sittir git alla alla...

(bkz: cinnet geçirmek)
armes
gece gece adamı katil edebilecek durumdur.sinek küçüktür ama uyutmaz vızıldar vızıldar hiç durmadan vızıldar.çünkü canına susamıştır,çünkü ölümü ellerinizden olsun istemektedir.hatta bu olay bazen kan davasına kadar gidebilir.
quantitatif
sanki sadece rahatsız etmek için sivriseneğin çıkardığı bu ses bazı geceler sokacaksan sokta git,uyuyayım dedirttecek kadar çilekeş bir durumdur.
satolina
beynin zikilme anıdır. sivri sineğe hınçlanılır , küfür edilir hatta saldırılır ama çoğunlukla sivri sinek yaşamaya devam eder
elma sekeriiii
tam uykuya dalacak sırada duyulan ince tiz bir sestir...vzzzzzz! o ince vzzzzz sesi bir ara kesilirse eger aha bir yerime kondu $erefsiz diyerekten kalkar insan. o sırada uçu$an sivrileri görür. onları tek tek öldürene dek göz kırpmaz.
teker teker eline ne gecerse savurarak özenle öldürme giri$imindeki birey, en kücük vzzz sesi kesilene dek hortlak gibi dolanır etrafta.

en sonunda yatar fakat yine kulagın ta dibine gelen bir hayvan yüzünden uykusunu bırakır bir daha kalkar. bu sefer vuru$ mesafesi ve de gücü çok daha hızlı ve güçlüdür. hayvanın sesi kesildiginde uykuya rahatca gecer bu sava$çı ruhlu birey.

ertesi gün kapısını hatta penceresini bile açmaz bu insan yavrusu. $i$lenmekten o vzzzzzzzz sesinden bıkmı$ olarak tedbirlidir.

(bkz: o hikayedeki mal benim)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol