telekomun ekşi sözlük erişimini engellemesi

firambogaz
’esrarla’ ilgili tavsiye edici ve ulaşımını kolaylaştırıcı yorumlar nedeniyle’ gerçekleştirilmiş olay.
(bkz: kınıyoruz)

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=188131
muque
not:ekşi sözlük’ten alıntıdır;

telekomun bir yazara attığı bilgilendirme maili;

sayın xxx;
ekşi sözlük’e yapılan uygulama şirketimizin takdiri bir uygulaması olmayıp, istanbul emniyet müdürlüğü’nün başvurusu üzerine bir mahkeme kararının şirketimiz tarafından uygulanmasından ibarettir.

istanbul emniyet müdürlüğü polis imdat biriminin 14.12.2005 tarihinde aldığı ihbarı değerlendirmesi üzerinehttp://sozluk.sourstimes.org web adresinde ( bilinen adıyla ekşi sözlük ) "esrar" kelimesi arandığında gençlere esrar içilmesini özendirici ve temin edilmesini kolaylaştırıcı bilgilerin bulunduğu, ayrıca uyuşturucu veya uyarıcı nitelikte maddelerin kullanılmasını tavsiye edici nitelikte yazıların bulunduğu görülmüş olup, istanbul emniyet müdürlüğü’nün başvurusu üzerine istanbul 3. sulh ceza mahkemesinin 06.01.2006 tarih ve 2006/25 müteferrik sayılı kararı ile "....isimleri ve adresleri belirtilen web sitelerinin türkiye’ye erişiminin engellenmesine,...." hükmedilmiştir.

http://sozluk.sourtimes.org isimli siteye erişimin engellenmesine dair anılan mahkeme kararının istanbul emniyet müdürlüğü’nün " engellemenin sağlanması" yönündeki bir talep yazısı ile şirketimize iletilmesi üzerine, şirketimiz mahkeme kararının gereğini yerine getirmiştir. bu sebebple şirketimiz herhangi bir sansür uygulamasında veya keyfi bir davranışta bulunmamış olup, ilgili herkes için bağlayıcı olan bir mahkeme kararı doğrultusunda hareket etmiştir.

mahkeme kararı sadecehttp://sozluk.sourstimes.org adresi için alındığından dolayı, türk telekom’un mahkeme kararı dışında bir uygulama yapması mümkün olmadığından www.eksisozluk.com web adresine şirketimizce herhangi bir engel konulmamıştır.

saygilarimizla,


tamu
ekşi sözlükte "dansöz" başlığını okuyup bir yandan da posta gazetesinin orta sayfalarına göz gezdirirken karşılaştığım haber(istanbul emniyet müdürlüğünün kapattığını dair olan haber) karşısında yanlışlıkla bilgisayara restart atmama neden olan hadise.
louandreassalome
bazı kamu kurumlarının hala ’fikir özgürlüğü’ kavramını özümseyemediğinin ispatıdır,kınanasıdır.bir o kadar da saçma ve anlaşılmazdır.uyuşturucu temin etmeyi kolaylaştırıcı bilgilerin bulunmasını bu kadar illegal olarak değerlendiriyorlarsa ilgili entryleri sildirselerdi en fazla.ayrıca bu yasağın duyulması ilgiyi artıracaktır ve sözkonusu tehlike(!)yi güçlendirecektir.benim gibi daha önce sitede böyle bilgilerin bulunduğundan haberi olmayan insanlar olduğundan eminim.yasaklar her zaman daha çok ilgi çeker,yazık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol