bunlar masadir masa

walide sultan
klavye sorunsalina takilmis bir baslik ornegi cikmistir. asli soyledir; "bunlar ma$adir ma$a"

ulkemizde artik, uyusturucu olayi neredeyse, ilkogretim okullarinda, ders esnasinda birisinin sinifin kapisini calip;
- pardon hocam arkadasa bakmistim da bir alisverisimiz vardi kendisiyle.
deyip, elindeki paketi, gosterek ilgili kisiyi sinifin disina cagirmasi, boyutlarina ulasmistir. emniyet teskilati, butun bu torbaci tabir edilen tipleri toplamaktadir, lakin sorunun kaynagi disardadir, icerde degildir. birileri vardir uluslarasi capta bu isi yapmaktadirlar, polisin yakaladiklari ise sadece ma$alardir. onlara olayin kaynagi hakkinda asla bilgi verilmez. girerler cikarlar hapise, gene bildikleri malum isi yaparlar. delik kapatilamayinca kapan kurmakla farelerle basa cikilabilir mi?
peki gencleri bu olaylardan uzak tutmak icin, bir seyler yapma olanagi yok mudur. sadece soylemci olmaktan oteye gecemeyen bazi uygulamalar yapilir gostermelik olarak, bu da ancak o kadar etkili olur. dunyanin diger ulkelerinde de ayni sorun vardir. ama gelismis tabir edilen ulkelerde,bu mucadeleye cocuklar cok kucukken gostermelik olarak degil, getirip cocugun burnuna bu maddeleri dayayacak kadar gostererek, onlari tanimasini ve nefret etmesini saglayacak kadar, uzerinde dururlar bu olayin. ve saglam aile yapisinin, bunalimdan uzak, bu arayislara gerek duymayacak kadar saglam kisilik yapisinda cocuklar yetismesindeki onemini vurgularlar her firsatta. peki ne olur, bunlardan da o yollara sapanlar olur, ama asla kim kime-dum duma, sahipsiz bosluklar birakilmaz. devlet hersey icin guclu kilinmistir, yasalar insanlar icindir, onlarin refahi icindir. herkese esit olarak ve tovbe ettirecek agirliktaki cezalarla uygulanir.sadece ma$a olanlar yakalansa bile, omurlerinin sonuna kadar bir daha boyle bir alisveris yapamayacaklari seklinde dogduklarina pisman edilir.

edit:satirlarin sahibi bilgic, bu tip uygulamalara alismamis bir bilgic olarak, yukarida bahsi gecen gelismis ulkelerdeki uygulamalara; bunlar herseyi abartiyorlar, ota boka bile toplantilar duzenliyorlar seklindeki yakinmalarini artik; galiba, boyle olmasi gerekiyormus, biz bilememisiz seklinde duzeltmeye baslamistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol