namık kemal zeybek

ankakusu
omrunu turk dunyasina adamistir. eski mhp’li ve ulkucu olarak ulkuculuk hakkinda guzel tespitler/elestiriler yapmistir.
bu yuzden ulkuculer onu pek sevmezler.

ulkuculerin imajini degistirebilecek kapasitede biriyidi. gelin gorun ki hz muhammed turk’tu iddiasi ile ve tum bati dunyasida turktur diyerek komik durumlara da dusmustur.
walide sultan
mhp genclik kollarindan siyaset hayati baslamis eski milli egitim bakanidir. bakan oldugu donemde turk-islam sentezini iyi ogretecegini dusundugu, sabahlari uluyarak uyanan modeldeki butun ogretmenleri, derhal okullarin basina mudur yapmistir. cekiskili fikirlerin adamidir. kafayi cizmis, siyasetten karnini doyurmaya ihtiyaci olmayan, arada bir cikip sacmalayip geri cekilen kisidir. aydin doganin karisinin kizkardesiyle evlidir ayni zamanda. hatta bir keresinde bu zat;
dunyada yasayan butun irklarin turk oldugunu- turklerin ise butun irklardan daha ustun oldugunu soylemis. sonra da ne soyledigini kendisinin de bilmedigi anlasilmistir. oyle cosup cosup dogruluguna kendinin bile inanamayacagi, sonradan- ben mi soylemisim bunlari diye sorgulayacagi(!) kitaplar bile yazmistir.
independence
demokrat parti’yi teslim alirken, cindoruk’un ba$arisiz siyasetinden arta kalan bir enkazi da teslim aldigini bilmesi lazimdi. $u hali ile demokrat partinin yakla$ik bir 5 sene boyunca yeniden gundeme gelmesi cok mumkun gozukmuyor $ahsima.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol