amores perros

palovera
orjinal adı amores perros olan garip, yaratıcı ve dusundurucu bir filmdir.alejandro gonzalez inarritunun yonetmenliginin zirvesine bir adım kala cektigi bu film 21 gram kadar populer olmasa da ölmeden once izlenmesi gereken 1001 film kitabına girmeyi basarmıstır.

kısaca konusu,
octavio, hayatta hiçbirşey elde edememiş olan boştagezerin biridir. yengesi susana’ya vurgundur aynı zamanda. öte yandan, başarılı bir editör olan daniel, nevrotik bir süpermodel olan valeria’yla birlikte yaşamak için eşini ve çocuklarını yüzüstü bırakıp lüks bir kata çıkmıştır.el chiavo namıyla bilinen eski bir hükümlü de, gizli bir ilişki içinde olduğu genç bir kızın hayatını işgal etmiş durumdadır. varlıklı bir işsadamını öldürmek için tutulan bu caninin yolu, diğer öykülerin karakterleriyle ve iki köpekle çakışınca ortaya garip bir durum çıkar.



jelibonur
celia cruz-la vida es un carnaval adlı parcası ile katkıda bulundugu en iyi yabancı film altın küre ve oscar adayı,2001 yılı ödül sampiyonu toplam 30 ödül almıs olan kesinlikle izlenmesi gereken 3 farklı hayatın kesisme noktalarını gösteren mükemmel film.
totentanz for eidola
filmi izlerken aşklar ve köpeler arasında bir ilişkiyi kurmaya çalışmam filmin konusu hakkında bende tam bir paranoya oluşturdu.şimi bu köpekler aslında bir ağacın yada vesairenin dibine işediklerinde bu aşklarını ilan ediş şekilleriyle alakalı. birde zengin iti olmak ayrı seksapalite katabiliyor insana
cocabora
sarsıcı,bir çok filme kopya vermiş
,esinlenme sebebi olmuş,kesişen hayatları çok güzel anlatan vurucu ve hakkaten parçalayıcı 2001 yılına şeklini koymuş bir filmdir.
benim ya
inarritu’nın en iyi filmi. filmin hikayesi kurgusunun yanında çok güzel fotograflarıda var. hayatın melankonik tarafını inanılmaz bir şekilde anlatan bir film. love is bitch adıyla amerikada gösterildi.
pelagehatun
feridun düzağacın oynadığı "gece 11 45" adlı filme esin kaynağı olmuş manyak bir filmdir.

çok uzun bir filmdir, izle izle bitmez ama bitince de "keşke bitmeseydi ulan süpermiş" denir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol