din dersi öğretmeni

walide sultan
okul egitimiyle birlikte verilmesinin, cocuklari manevi hayata hazirlama acisindan gerekliliginin ulkemizde surekli tartisilarak geldigi, bazen secmeli ders olmasi, uygulamalarinin denendigi dersin ogretmenleridir.
gercekten bu dersi aktarabilecek kadar donanimda olanlarinin yaninda, eger ogrenci aileden iyi bir din egitimi destekli degilse, omur boyu, maneviyatina kuvvet verecek bu olaydan sogutacak kadar, bagnaz olanlari, ’butun hristiyanlar cehenneme gidecek’ seklinde slogan atanlari bile vardir.
bu satirlarin bilgici, hayatinda ilk ve son defa sadece bir din ogretmeninin saldirisina ugramistir.
bu olayda bilgic, dersi iyi oldugu icin ona cok guvenen din hocasi tarafindan derste, buyuk bir gururla tahtanin onune cikarilmis, okumasini istedigi, oldukca uzun bir sureyi okurken, sasirdigi icin hoca tarafindan agzi, hocanin iki guclu eliyle iki yana dogru acilmis, kafasi defalarca tahtaya vurulmus ve oracikta dusup bayilmistir. o tarihte sadece 13 yasinda olan bilgicin aci bir hatirasidir.
denemeler
genelde yeşil renk takım elbise giyerler. istisnaları olmakla birlikte genelde çok donanımlı olarak yetişemediklerinden din ile ilgili bilgileri ve dünyaya bakış açıları sınırlıdır.bu yetersizlikleri okulda öğrencilerin bu dersi ve dolayısıyla din olgusunu ciddiye almamalarına neden olur.bu ciddiye almama da ne yazık ki toplumun din konusunda sömürülmesine çanak tutar.
defrost
genelde zeki insanlardır, muhabbetleri çok iyidir. halı saha maçlarının vaz geçilmez hocaları, okulun en kafa hocalarıdır.
rashit
bu ülkede ilkokula gidenlerin hepsi müslümanmış gibi davranan öğretmenlerdir ama genelde imam gibi davranmayı tercih ederler.
anayasasındaki lailklik ilkesinde iddia ettiğinin aksine bir davranış sergileyerek bütün inançlara eşit mesafade durmak yerine sünni müslümanları kollamayı tercih eden bir üklenin ilkokullarında görülen bir durumdur.
öğrencilere din kavramını ve bu kavramın toplumdaki önemini anlatmak yerine, öğrencilere cami cemaati muamelesi yaparak onlara sure ezberletmeyi, namaz kıldırmayı tercih eden kişilerdir.
ben şu ana kadar hiç istavroz çıkarmayı öğreten bir din hocası görmedim ama namaz kılamayı öğreten çok öğretmen tanıyorum.
bu ülke gerçekten iddia ettiği gibi tüm inançlara eşit mesafedeyse ya din derslerini kaldıracak ya da tüm dinleri öğretecek.
bugün olduğu gibi devam ederse bu ancak devlet tarafından yapılan müslüman misyonerliği anlamına gelecektir.
imphotep
yaşamında yapmakla yükümlü oldugu ve zaten yaptıgı şeyleri sadece başkalarına da göstermekle para kazanan ender sansli kisilerdir. ,

deep not:
inanc icin olmasa da sporcular ve müzisyenler de bu kanimin icinde yer alirlar.
carpediem
genelde gardlarını almış olarak gelirler derse. her sorunuzu yanlış anlar, üstüne size dine inanmıyormuş muamelesi yaparlar. insanlara bir şeyleri anlatırsın, ögretirsin ama kararı ona bırakırsın, düşüncesine saygı duyarsın anlayışını kesinlikle kabul etmezler.

#270734 ayrıca kınıyorum. 13 yaşında bir çocuga bunu yapan cennete gider onun düşüncesine göre. işte böylelerinden ögreniyoruz dini ne yazık ki...
westkhan
bir aralar tahtaya kalkıp psikoloji anlattığım genelde gizli tarikatlara ve simgebilime olan ilgim yüzüden genelde benden tırsıp tenefüste beni gördüğümde sana birileri bişey anlatığ kafanı karıştırırsa gel bana danış diyen hoca.
dibace

din dersi öğretmeni gibi gözüküp formasyonlarına ve diplomalarına bakıldığında imam olan kişilerdir.(çoğunluğu için geçerli bir argüman)
( not: akp cami imamlarının büyük çoğunluğunu kurumlar arası geçişle din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni yaptı)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol