fenerbahçe taraftarı

0 /
louandreassalome
fenerbahçe takımına gönül veren insanların oluşturduğu topluluktur.bütün genellemeler yanlış olmakla beraber fazlaca fanatik oldukları ve yenilgiyi çoğu zaman hazmedemedikleri söylenebilir.

örnek olay:14 mayıs 2006 itibariyle galatasaray’ın şampiyon olmasının akabinde kadıköy’de patlayan silahlar,minibüs caddesi’nde yolu kesip trafik polisi gibi her arabayı durdurup galatasaraylı biri olup olmadığına bakan kişiler fanatizmin sınırlarını zorlamaktadır.insan birkaç kendini bilmezin yaptığını bütün camiaya mal etmek ne kadar doğru,diğerleri de benzer şeyler yapmıyorlar mı hiç diye düşünmüyor değil ancak başta başkan aziz yıldırım da aynı zihniyetteyse,bu tutumları körüklüyorsa galatasaraylılara bu noktada hak vermek gerekir kanımca.
aufb

demek mehmet olunmaz, mehmet doğulur.
insan olmayandan bu laf umulur.
git de bir aynaya bak ey gafil mahluk.
bil ki insan olunmaz, insan doğulur.
irkçı doğulmaz, ırkçı olunur.
muque
takımına en çok sahip çıkan,kadıköy mabedli taraftar topluluğudur.takımın mutluluğunu da mutsuzluğunu da beraber yaşarlar,daha çocukken renklerine bağlanırlar ve ne olursa olsun sözlerinden dönmezler.taraftar olmanın hakkını verirler.kimileri tarih yazarken akıllarından tek cümle geçer; "tarih yazar, fener bozar!" fenerbahçe taraftarı takımına küsmez, fenerbahçe taraftarı susacağı zamanı da, konuşacağı zamanı da,susturacağı zamanı da bilir.fenerbahçe taraftarı takımını şampiyon oluyor diye sevmez, her zaman her yerde ona yakışanı yapar!yerilmeye alışkındır ama sebepsiz yermez...göstere göstere yıkar tahtları!fenerbahçe taraftarı asildir,onurludur,şereflidir.kimselere benzemez.
muque
ayrıcalıklı bir taraftar topluluğudur.

> - eğer fenerbahçeliyseniz,galatasaray derbilerinin ayrıcalıklarını yaşarsınız (bir özelliği kalmadı ya neyse...)

> - eğer fenerbahçeliyseniz, türkiye’nin en fazla taraftarına sahip kulübüne gönül vermişsinizdir (bazıları buna itiraz edebilir, ama gerçekleri değiştiremez)

> - eğer fenerbahçeliyseniz, galatasaraylı değilsinizdir (belki de fenerli olmanın en güzel tarafı da budur)

> - eğer fenerbahçeliyseniz, aslan terbiye etme ayrıcalığını yaşarsınız (gerçi bu ayrıcalığı real ve bursaspor gibi takımlar da yaşadı yaşadı ama olsun)

> - eğer fenerbahçeliyseniz, hakeme tekme atıp tüküren bir futbolcuyu sevmek zorunda kalmazsınız.

eğer fenerbahçe’liyseniz, fenerbahçeli olmanın ayrıcalıklarını her zaman yaşarsınız.

sepulturk
bir galatasaraylı olmama rağmen takdir ettiğim taraftar topluluğudur. fenerium mağazalarına ne gelse alıp takımlarına maksimum katkıyı sağlarlar. her ne kadar çoğu bizi kendilerine düşman bellese de unutmamalıdırlar ki biz olmadan onlar bir hiçtir. onlar olmadan da biz bir hiçizdir. son zamanlarda yaptıkları abartı hareketlerin de tamamen aziz yıldırım’ın sebep oldugunu düşünürüm. işte türkiyenin en sevilmeyen taraftar topluluğu olmalarının sebebi de bu adamdır.

bir gün sonra gelen edit: bu taraftarla ilgili bütün iyi niyetli yorumlarım dün akşamki maçtan sonra tersine dönmüştür.
kenz
ayar verme ustası taraftar grubudur. şöyle ki mircea lucescu’nun galatasaray’daki ilk senesinde,yani 2000-2001 sezonunda,şampiyonluk yarışı fenerbahçemiz ve galatasaray arasında geçmektedir. ortam gerilmiştir ve mircea lucescu bir sebepten dolayı "köpekler istedi diye atlar ölmez" tarzı bir rumen atasözü söylemiştir.

fenerbahçe- galatasaray arasında 6 mayıs 2001 tarihli 31.hafta karşılaşmasında fenerbahçe taraftarının bu söze cevabı namdar rahmi karatay’ın şu dizeleriyle olmuştur;

pehpehlerle pohpohlarla çok itleri at yaptık
uçurduk ta göklere alkıştan kanat yaptık
hiç yoktan başımıza koca saltanat yaptık
üstüne çul sermeyin,it onu kanat sanır
eşeğe gem vurmayın,kendisini at sanır

zannımcada türk futbol tarihinin en büyük ayarı olarak kayıtlara geçmiştir...
passive
haftada bir kez şampiyonluk turuna çıkmazsa içi rahat etmeyen taraftar grubudur. uzun sürmez inşallah...

edit: aynı zamanda gerçeklerden kaçtığını da anladım an itibariyle. arkadaşım siz geçen hafta şampiyonluk turuna çıkmadınız mı? ondan önceki hafta da çıkmadınız mı? yani bu haftada bir olmuyo mu? kendi beynine de berbat basabilecek misin şimdi peki?
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol