evrime inanan dindar insan

underpressure
evrime inanan sosyalist ve materyalislerin haricinde, hayat görüşü bakımından çığır açan insandır. kendi kişilik gelişimini evrim sandığından olsa gerek, evrimin böyle basit sıradan bir teori olduğunu sanır ve "ben dindarım ama evrime de inanıyorum," diyerek kendi mantığıyla dinleyenleri şaşırtır. günümüzde nadir de olsa bu tür insanlar mevcuttur.
darkofdirt
bir dindarın evrime inanması mümkün değildir
bu zekanın veya bilginin ölçüsü olarak asla gösterilemez...
bu teoriye ki dini hiç bir gerceğe uymayan,bir dindar yani dinine sıkı sıkıya baglı biri kabul edemez!

bunun için evrimi bilmek gerekir evrim sadece yılanın bacakları zamanla yok olmuş bir kertenkele olmadıgını bilmek gerekir...

evrim derindir bilimsel,dinsel ve felsefik kolları vardır bir cok ideolojinin temelini olusturmustur...

evrim tanırıyı özünde kabul etmez
mesala sunu der:

ceylanlar agac yapraklarına uzana uzana binlerce yıl içinde boyunları uzamıs ve zürafa olmuştur halbuki dogal yasamda bir hayvan uzanamayacagı bir yapraga yeltenmez o yerde otlar,bunun için agac tepelerine bakmaz...#245129

bu konu cok derindir bir cok karsıtı veya destekleyen kitap cıkmıştır ama asla ispatlanamamış kesinlik kazanmamıştır kazansa emin olun dinler yıkılırdı!sonra dine romantik baglananlara cahiller diye gülüp gecen büyük bir topluluk olacagına tüm kalbinizle inanın...

dinin gücü yaratıcı olusundadır!

o bunu yitirdiğinde ona inanmamız için bir sebep söyleyin o halde cennet ve cehennem kavramlarıda bir anda degerini yitirir!

bir dindar evrime inanamaz ve inanmamalıdır bunun için darwinin dogal seleksiyonunu iyice kavramalı ve her seyi yoktan var eden ve insanları dahi ırklar halinde yarattıgını inandıgımız allahın söyledikleriyle karsılastırmalıdır!

ayrıca din ve bilimin celiştiği noktalar olsada düşman değillerdir descartesin tanrıyı ispatını okuyunuz bunun için mantıksal kanıtlara varabilirsiniz....
pinkcat
aslında neye inanacağını şaşırmış insandır.ya da din vesilesiyle nirvanaya ermiş,huzuru bulmuştur,bu sebeple herşeye inanabilir.dinle bilimin elele gittiği anların en güzel örneğidir.
kirlisakal
evrim aslında dinle hiç çelişmez. genel olarak evrimin söylediği iki şey vardır.
1. var olan her şey zamanla, gelişe gelişe ve elimine ola ola bu hale gelmiştir.
2. bunların hepsi tesadüfen olmuştur.

şimdi birincisine bakarsak, bu kaide evrenin kişiliğiyle davranış şekliyle çok uyumlu ahenk içinde mükemmel bir anlatım. kim görmüş ki hayatta bir şey pat diye olmuş ? her şeyin bir gelişim süreci var. en basitinden insanların bu gün yapmış olduğu şu bilgisayarın bile taa tekerleğe kadar kökeni var. basit mekanik hesap makineleri yapılmasaydı bugün bu bilgisayar olmayacaktı. bunun aynı şekilde genetik olması da gayet mantıklı ve oturaklı bir açıklama.

ama ikincisine geldiğimizde işler biraz karışıyor. bunlar belli kurallara göre oluşuyor gelişiyor ama bunlara tesadüf demek mantıklı mı ? bence değil. benim inancıma göre tesadüf diye bir şey yoktur. hayatta ben farketmesemde çok küçük minnacık hesaplar vardır ve her şeyi kapsayan kudret bunları yönetir idare eder. tabi ki belli kurallar çerçevesinde. bu açıdan olan tesadüf değil neden sonuç ilişkisidir, ama bu çok karmaşık sistemi tamamen algılamaya yetemeyeceğimiz için açıklayamadığımız ilginç kesişimlere tesadüf deyip geçmeyi bilmişiz.

konumuza dönersek ben evrime inanıyorum, mantıklı geliyor ve bunların tesadüf olduğuna inanmıyorum.

ek olarak dinin hakikatinden bi haber taklidi kalmış insanların ilk çıkışı şudur ki allah cc. direk ademi yaratmış maymundan gelmemiş. oysa bir mutasavvıf yazdığı bir eserinde anlattığına göre: hacdayken bir ruh görür (ermişler algılarını açan insanlardır böylece bizim göremediğimiz algılayamadığımız şeyleri görüp algılayabilirler) ve kim olduğunu sorunca ruh der ki : ben sizin ademinizden 40000 sene önce gelen ademim.. buradan da anlıyoruz ki sadece bir adem yoktur. basamak basamak bir gelişim değişim söz konusudur. ayrıca evrenin kendini modellemesi kaidesi gereğince herhangi bir yazıtta adem ismi görünce bunu direk bir zat olarak algılayıp onda kısıtlı bırakmamak lazım gelir.

dinin hakikatini tasavvufi yoldan geçerek öğrenmek için :
http://www.ahmedhulusi.org/
http://www.sufizmveinsan.com/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol