carl zeiss

aias
1816-1888 yılları arasında yaşamış, optik malzemeler üreten şahsiyet.almandır kendileri.
aynı zamanda günümüzde sony nin dijital fotoğraf makinelerinde kullandığı gayet kaliteli bir mercek türü.
deathless
inceltilmis gozluk cami denince akla gelen kaliteli bir alman firmasidir.yan tutarak bakarsaniz mercekte markanın orjinalligini belirten işaret vardir.bir de gözlük silme bezi vardir ki bu kadar mı olur?
nickten yana sansim yok
büyüyen fotoğraf sektöründe objektif üretimini sony ile ortak gerçekleştiren firmadır. çok kaliteli mercekleri vardır ama sony fotoğraf makinaları bu merceğin olduğu objektifleri kaldıramamaktadır. makina iyi olmadıktan sonra mercek neye yarar. aslında canonla işbirliği yapılsa tüm sektörün yönlendiricisi olurlar birlikte.
killikurabiye
dünyanın en iyi optik ürünlerini üreten alaman firması(idi). özellikle leica ve hasselblad için ürettikleri lenslerin üzerin lens yoktur. ancaak özellikle son dönem üretilen af’li lenslerin üzerinde yazan made in japan yazısından da anlaşılacağı üzere; eski zeiss lensler bardak olmuştur. bu s.kik lensleri de cosina firması fason olarak üretmektedir.
biskuvit
gelmiş geçmiş en iyi objektif markasıdır. öyle ki sony fotoğraf piyasasında tutunabilmek için bu firmayla anlaşmış ve de her fırsatta bunu reklam malzemesi yapmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol