cyrano de bergerac

strahd
gerard depardieu’nun oynadığı epik hikaye, çok güzel bir aşk hikayesi. gerard depardieu, cyrano karakteri için çok iyi bir seçim olmuş. bahsettiğim filmden daha önce çekilmiş olan bir versiyonu da var ama ordaki cyrano karakterine pek ısınamadım nedense..
cyranonunburnu

edmond rostand’ın ilk defa 1897’de sahnelenen eseri. 17. yy fransa’sinda yasamis uzun burunlu, fiziksel acidan cirkin, ama keskin bir zeka, dil ve kilic kombinasyonuna sahip cyrano’nun tek aski roxanne icin yaptigi fedakarliklari konu edenir. bu arada tarihte kafayi aya gitmeyi takmis gercek bir cyrano da vardir ve edmond abi bu zattan esinlenmistir.
spho
shakespeare in sahneleriyle bu oyundaki sahneler ciddi benzerlikler içerdiğinden bir kopiş durumumu mu ne var? diye düşündürmektedir.
ve oyunda "senin burnun amma da kocaman" diyen şahısa sadece konuşarak ayar vermiş, halbuki kılıcyla alayını doğrayabilirdi dedirtmiştir.
javaci
siyah beyaz olan versiyonu en muhteşemidir.replikleri anlamak için çoğu zaman geri almak gerekir.ancak filmin sonu çok acıklıdır.
isyankarmuhabir
zekasi ve çirkinliği ile efsaneleşmiş fransız. kendisiyle ilgili anlatılan en guzel hikaye; güzel bir kadin kendisiyle evlenip cocuk yapmak ister bunu icinde guzelliği bana zekasi size ceker diye kandrımaya calısır sevgili cyrano yu ama cyrannun cevabi muthistir; "güzel bayan ya zekasi size guzelligi bana benzerse"
atacamadesert
iç güzellik mi dış güzellik mi, yaşlanınca çökecek baklava kaslar mı yoksa bir ömür boyu yanından ayrılmayacak güzel sözler mi, sabahlara kadar doyumsuz seks mi gün ışıyana kadar sığınılacak bir göğüs mü, her daim sevmek mi bir hafta deli gibi aşık olmak mı diye düşündüren bir ömür boyu da düşündürecek olan kahramanım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol